Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Αμόκ Ηλιθίων και παραβατική συμπεριφορά !

Την Κυριακή που μας πέρασε έγινε ο πολυδιαφημισμένος τελικός του κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με νικητή ( 81-78 ) και τιτλούχο πλέον τον Παναθηναϊκό .
Ωστόσο αυτά που έγιναν σε αυτό τον τελικό είναι για γέλια και για κλάματα.
Χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος, είχαμε αμόκ Ηλιθίων οπαδών που έβγαλαν από μέσα τους κάθε κόμπλεξ και γελοιότητα που κουβαλάνε. Ξέσπασαν σε αλητείες, κατέστρεψαν ξένες περιουσίες, έκαναν ψευτοτσαμπουκάδες χωρίς κανένα απολύτως νόημα και λογική.
Υποτίθεται αυτοί οι ψευτόμαγκες πήγαν στο γήπεδο να δούνε αγώνα και να χειροκροτήσουν την ομάδα τους. Υποθέτω ότι πλήρωσαν και εισιτήριο, γιατί αν κάποιοι ανεγκέφαλοι τους μοίρασαν εισιτήρια δωρεάν, τότε την μεγαλύτερη ευθύνη ΄για όσα έγιναν την έχουν αυτοί. Κι είναι νομίζω ένα θέμα προς διερεύνηση αυτό.
Οι αλητείες που έγιναν ανάγκασαν τους διαιτητές να διακόψουν προσωρινά το παιγνίδι, να διατάξουν την εκκένωση των εξεδρών από τους οργισμένους οπαδούς και να ξαναρχίσει το ματς περίπου μετά από μία ώρα....
Προφανώς οι οργισμένοι αλήτες θα έμειναν ... ικανοποιημένοι που τους πέταξαν έξω από το γήπεδο. Άλλωστε είχαν ολοκληρώσει ένα μέρος του σχεδίου τους, να βρίσουν δηλαδή, να προκαλέσουν , να σπάσουν καθίσματα, να δημιουργήσουν φθορές στο γήπεδο .... τι επίπεδο ανεγκέφαλων και τι παιδεία. Να τους χαίρονται αυτοί που τους μεγάλωσαν με αυτό το τρόπο!
Οργανωμένα πράγματα πάντως, με κουκούλες και γυαλιά ηλίου οι ψευτόμαγκες και οι αστυνομικοί απλοί θεατές των προκλήσεων... Αυτό πάλι είναι μια άλλη πικρή ιστορία !
Όλα αυτά και το άθλημα υποβαθμίζουν και τον θεσμό του τελικού. Αλλά για την υποβάθμιση αυτή δεν φταίνε οι ανεγκέφαλοι αλήτες  μόνο, αλλά και οι κάθε είδους αρμόδιοι και υπεύθυνοι.
Το γήπεδο αντί να σφύζει από κόσμο και πραγματικούς φιλάθλους, είχε μια εξέδρα ( την κεντρική μάλιστα ) άδεια όπου διαφημιζόταν ο τελικός και η ΕΟΚ με τις δύο ομάδες.... Κι αυτοί οι κάθε είδους υπεύθυνοι δεν φρόντισαν προφανώς γιατί δεν γνωρίζουν, ή γιατί δεν τους ενδιαφέρει , να προπαγανδίσουν σωστά το άθλημα και να ανεβάσουν με κάθε τρόπο το επίπεδο του. Έτσι για μια γιορτή του αθλήματος, είδαμε μια φαρσοκωμωδία.
Οι θεατές αυτοί έδειχναν προέλευση οργανωμένων , δεν μπορεί να είναι όλοι τους ντυμένοι με συγκεκριμένα χρώματα , κι αυτό δείχνει που έδωσαν τα εισιτήρια οι ΚΑΕ. Ποιος θα μας πει τώρα αν αυτοί οι ψευτόμαγκες ταραξίες χρειαζόντουσαν στον αγώνα;
Κι οι παράγοντες αντί να δώσουν το παράδειγμα , να καθίσουν μαζί σε μια θέση να δούνε το ματς, να προσπαθήσουν να ηρεμήσουν τους οπαδούς τους, δεν είδα να κάνουν τίποτε. Ή μάλλον έκαναν στο τέλος του αγώνα, όπου οι ηττημένοι δεν παρέστησαν στην απονομή των νικητών , και οι παράγοντες των δύο ΚΑΕ έριξαν για άλλη μια φορά λάδι στη φωτιά με εμπρηστικές δηλώσεις και αλληλοκατηγορίες.
Αλήθεια πιστεύει κανείς πως προωθείται και προάγεται έτσι το άθλημα ;
Αναρωτήθηκαν ποτέ οι οικογένειες των Γιαννακόπουλων από τη μια και των Αγγελόπουλων από την άλλη αν με όλα αυτά δυσφημείται το προϊόν τους για το οποίο κάνουν σε χαλεπούς καιρούς οικονομικές επενδύσεις εκατομμυρίων;
Νοιώθουν οι άνθρωποι αυτοί ικανοποιημένοι που ηγούνται ομάδων με τέτοιους οπαδούς και με το θέαμα που παρουσιάστηκε στον τελικό;


Για την ΕΟΚ τι να πει κανείς, συγχαρητήρια για την ...άψογη διοργάνωση, άντε βρε και του χρόνου πάντα τέτοια !!!!