Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Η ΕΠΟ , η FIFA και τα δικαστήρια !

Μίλαγα πριν λίγες ημέρες με πρόεδρο ποδοσφαιρικής Ένωσης από την περιφέρεια για πολλά και διάφορα που απασχολούν τον χώρο του ποδοσφαίρου και την ΕΠΟ.
Σε κάποια φάση της κουβέντας μας, ο παράγοντας μου είπε σχεδόν με παράπονο που συνοδευόταν από οργή και απογοήτευση...." που καταντήσαμε να διοικείται η ΕΠΟ από 2-3 υπαλλήλους..."
Αυτό ήταν αρκετό για να ανοίξουμε μια μεγάλη κουβέντα και του είπα πως  αν είναι έτσι τα πράγματα, υπεύθυνοι είναι πρώτα αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ και μετά αυτοί που εκλέγουν τους διοικούντες και κανείς άλλος.
Βασ. Χατζηαποστόλου 
Ο συνομιλητής μου δεν διαφώνησε, αλλά φάνηκε πως δεν τα είχε μετρήσει καλά τα πράγματα. Γιατί απλά δεν απάντησε όταν του είπα, ποιος θέλεις να διοικήσει την ΕΠΟ όταν το 90% των μελών του ΔΣ είναι από την περιφέρεια και στην ΕΠΟ βρίσκεται ελάχιστες φορές το μήνα;
Από την άλλη θέλω να θίξω ένα θέμα με την ευκαιρία αυτή, που έχει να κάνει με τους τέως διοικούντες , όπως τους Βασίλη Χατζηαποστόλου και Νίκο Τζώρτζογλου αλλά και όσους τους υποστηρίζουν και τους ακολουθούν , καθώς και σε μερικούς δημοσιογράφους που σχολιάζουν, χωρίς να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.
Νίκος Τζώρτζογλου
Ο μπαμπούλας της FIFA λένε μερικοί και μέσα σε αυτούς δυστυχώς και παράγοντες του ποδοσφαίρου. Μα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ  μπαμπούλας. Απλά είμαστε μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας μετά από δική μας αίτηση που υπογράφηκε και από τον τότε αρμόδιο υπουργό αθλητισμού. Κάναμε λοιπόν την αίτηση, διαβάσαμε τους όρους συμμετοχής και υπογράψαμε. Αν δεν μας αρέσει παίρνουμε το καπελάκι μας και φεύγουμε. Κανείς δεν εκβιάζει κανένα. Η FIFA έχει τους δικούς της νόμους και κανόνες και αυτούς είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε πρέπει να τους ακολουθούμε και να τους εφαρμόζουμε.
Βασ. Γκαγκάτσης 
Κι αν κάποτε αποφασίσουμε να φύγουμε από τους κόλπους της FIFA, πράγμα πολύ εύκολο, πρέπει να γνωρίζουμε πως ούτε η Εθνικές μας ομάδες θα μετέχουν σε διεθνείς αγώνες , τουρνουά και πρωταθλήματα , α
λλά ούτε τα σωματεία μας, ούτε και οι διαιτητές μας. Φυσικά και όσοι Έλληνες παράγοντες μετέχουν σε επιτροπές ή πάνελ της FIFA θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.
Με δυο λόγια το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρεθεί σε πλήρη απομόνωση.
ΠΟΙΟΣ λοιπόν θέλει κάτι τέτοιο;
Όποιος το θέλει δεν μπορεί παρά να το δηλώσει καθαρά και ξάστερα.
Ένας λοιπόν από τους κανονισμούς - αρχές της FIFA είναι πως απαγορεύονται οι προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια. Κι αυτό συμβαίνει για να μπορεί να διεξαχθεί ομαλά κάθε πρωτάθλημα. Για προσφυγές υπάρχουν τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα, που επιλύουν κάθε αθλητική διαφορά.
Αυτά τα γνωρίζουν καλά όσοι ασχολούνται σοβαρά με το ποδόσφαιρο.
Οι ποδοσφαιρικές Ενώσεις Κιλκίς και Ηρακλείου παίζουν με τη φωτιά και δεν θα είναι έκπληξη η διαγραφή τους από την έκτακτη προσεχή γενική συνέλευση των μελών Ενώσεων της ΕΠΟ.
Και διαγραφή σημαίνει ποδοσφαιρική αδρανοποίηση για κάθε μέλος από αυτές τις Ενώσεις.
Γ. Σαρρής 
Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου πρόεδρος σήμερα της ΕΠΣ Κιλκίς χρημάτισε για πολλά χρόνια στέλεχος διοικήσεων της ΕΠΟ κι έχει τύχη να έχει υπερασπιστεί όσα υποστηρίζω σήμερα και μάλιστα με μεγάλη θέρμη. Απορώ πως ξεχνάει...
Εκείνο όμως που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν μερικοί λόγοι της προσφυγής. Όπως η παράτυπη πρόσληψη υπαλλήλου από τον πρόεδρο της ΕΠΟ  Γ Σαρρή , όταν τα προηγούμενα χρόνια έγινανδεκάδες προσλήψεις γνωστών και συγγενών από τις προηγούμενες διοικήσεις.  Βέβαια ο Σαρρής αν οι κατηγορίες ευσταθούν είναι σε αταξία και οφείλει να επανορθώσει.
Παυσ. Παπανικολάου 
Τους φταίει όμως και ο εκτελεστικός γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου, που οι ίδιοι είχαν ως δεξί τους χέρι με τη θέση του γενικού διευθυντή και του διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών. Και τον κατήγγειλαν πως στερείται πτυχίου ΑΕΙ, όταν είναι ψευδές , ενώ η συντριπτική πλειονότητα των παραγόντων του ποδοσφαίρου έχει τις άριστες των εντυπώσεων για τις ικανότητες τις γνώσεις  και τον χαρακτήρα του. Ο νομικός σύμβουλος μάλιστα των δύο προαναφερόμενων Ενώσεων, Βασίλης Γκαγκάτσης ( πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ ) ήταν αυτός που είχε κάνει την επιλογή του Παπανικολάου στη θέση του γενικού διευθυντή.
Τι θα έπρεπε να κάνει ο κ. Παπανικολάου για να είναι αρεστός στον Γκαγκάτση, τον Χατζηαποστόλου και τον Τζώρτζογλου; Μήπως να είναι κατά του Σαρρή και υπέρ αυτών που κακόμαθαν τόσα χρόνια - εκτός του Τζώρτζογλου - σε διοικητικές θέσεις στην ΕΠΟ και δεν μπορούν τώρα να χωνέψουν την απομάκρυνση τους από αυτές μετά από επιθυμία των ψηφοφόρων Ενώσεων;
Βέβαια στην ΕΠΟ πολλά είναι τα στραβά, αλλά όχι να προσπαθούν ορισμένοι να σπιλώσουν ένα άτομο που δεν έχει δώσει δικαιώματα και κυρίως που ποτέ δεν προκάλεσε.