Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Περί υποβιβασμού ομάδων

Είμαι κάθετα αντίθετος με την άποψη να υποβιβάζεται κατηγορία μία ομάδα , αν δεν αποκόμισε λάθρα πόντους από αγώνες και αν δεν κέρδισε βαθμούς με βρόμικο τρόπο στους αγωνιστικούς χώρους.
Δηλαδή δεν συμφωνώ να την πληρώνει μια ομάδα τη ζημιά, αν η διοίκηση έκανε κομπίνες με τις οφειλές της προς κάθε τρίτο και αν δεν τήρησε κάθε νομιμότητα.
Στη περίπτωση αυτή διαπιστώνεται πως δεν λειτουργεί σωστά ο ελεγκτικός μηχανισμός. Άρα υπάρχει μεγάλη συνυπευθυνότητα , κι όταν η μία ευθύνη ανήκει στην εποπτεύουσα αρχή, τότε δεν είναι δυνατόν το θύμα να είναι η ομάδα. Πιστεύω πως υπάρχουν η μπορούν να υπάρξουν άλλου είδους ποινές για εκείνους που είναι παραβάτες. Ποινές που θα τους ενοχλήσουν πολύ περισσότερο από τον υποβιβασμό της ομάδας τους. Ποινές χρηματικές και ισόβιου αποκλεισμού από τα διοικητικά δρώμενα. Οι ομάδες ακόμη και οι ονομαζόμενες επαγγελματικές έχουν συναισθηματική σημασία για πολλούς και για άλλους είναι ιδέα, ιστορία , εκφράζουν πόλεις, παρατάξεις και είναι προϊόντα η αποτελέσματα αγώνων πολλών ανθρώπων εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.
Ακόμη στη περιφέρεια μία ομάδα εκφράζει κι άλλες κατηγορίες , όπως αυτή των επαγγελματιών που ζούνε από τις εκδηλώσεις της για να προχωρήσω περισσότερο και να πω ότι για την περιφέρεια ένας ποδοσφαιρικός αγώνας , είναι ένα σημαντικό γεγονός στη κοινωνική ζωή του τόπου.