Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Περίεργα σημάδια στον Ολυμπιακό !

Η ήττα του Ολυμπιακού ( 0-1 )  από την Μαρσέιγ στο Καραΐσκάκη στη πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, πρέπει να ξύπνησε πολλούς, ενώ έδειξε και σημάδια ανησυχίας που τόσο καιρό καλυπτόντουσαν από άλλες συνθήκες, όπως προετοιμασία, φιλικά, μεταγραφές κ.λ.π.
Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι το αποτέλεσμα, για το οποίο δεν χωράει καμία δικαιολογία. Αυτό το ματς είχε ο Ολυμπιακός μπροστά του και το ήξερε πολύ καλά η τεχνική ηγεσία. Κι αυτή όφειλε να είχε προετοιμάσει την ομάδα επαρκώς , τόσο από πλευράς φυσικής κατάστασης, όσο σύνθεσης 11αδας, αλλά και κατασκοπείας του αντιπάλου. Ο Βαλβέρδε και οι συνεργάτες του δηλαδή έπρεπε να είχαν κάνει όλα τα αυτονόητα και να παρουσιαστεί η ομάδα δυνατή και αποτελεσματική. Τίποτε δεν έγινε από όλα αυτά. Κι η Μαρσέιγ δεν ήταν και δεν είναι κάποιο ποδοσφαιρικό μεγαθήριο. Βέβαια κατά προσωπική  άποψη , ο Ολυμπιακός δεν έκανε και μεταγραφές περιωπής τέτοιες που να τον κάνουν ανταγωνιστικό στην Ευρώπη. Στη φάση αυτή ο μόνος που έκανε το καθήκον του ήταν ο κόσμος της ομάδας που έδωσε το βροντερό παρόν του κι έφυγε απογοητευμένος.
Τώρα ο Ισπανός προπονητής απέδειξε πως έχει κωλύματα. Συνεχίζει να μη εμπιστεύεται τον Πάντελιτς , ενώ αποδεικνύεται πως ο Ολυμπιακός δεν έχει λύση στη θέση του τερματοφύλακα. Και να ήταν μόνο αυτό;;; Τόσα χρόνια στο λιμάνι δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κανένα νέο σε ηλικία  ποδοσφαιριστή, όταν ευρωπαϊκές ομάδες κολοσσοί, τολμούν και ρίχνουν στη φωτιά 17άρηδες !
Ο χρόνος βέβαια θα δείξει πολλά...