Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κόμματα - αποκόμματα

Το πολιτικό σύστημα πάσχει, να μια ωραία καραμέλα που κυκλοφορεί ευρέως στη κοινωνία και με αυτή τη γεύση δίδεται άφεση αμαρτιών σε όλους. Μα αν πάσχει το πολιτικό σύστημα, υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι που για ιδιοτελείς λόγους, η από άκρατη βλακεία , επιλέγουμε αυτό το σαθρό σύστημα να μας κυβερνήσει.
Οι περισσότεροι από τους 300 της Βουλής, δεν αφουγκράζονται τον λαό, όχι γιατί δεν θέλουν, αλλά γιατί κινούνται σε άλλο μήκος κύματος και δεν τον καταλαβαίνουν, δεν μπορούν να τον αφουγκρασθούν.
Την ώρα που τα νοικοκυριά πεινάνε, οι συνταξιούχοι κάθε φύσης και κατηγορίας λιμοκτονούν αντί να χαίρονται το υπόλοιπο της ζωής τους, τα κόμματα ψηφίζουν προϋπολογισμούς για τα δικά τους συρτάρια. Κι ενώ οι τράπεζες δεν ανοίγουν τις κάνουλες να κινηθεί η αγορά με εκ του ασφαλούς δεσμεύσεις των χρημάτων που θα δώσουν, χορηγούν επισφαλή δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων στα κόμματα που είναι και μεγαλο- οφειλέτες των τραπεζών.
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι αφού με τις αποφάσεις και τους νόμους τους ξεζούμισαν τον λαό, οι ίδιοι όχι μόνο δεν μειώνουν τις αποδοχές τους, αλλά δεν καταργούν ούτε τις παροχές που λαμβάνουν , ούτε τις ατέλειες, αλλά ούτε και την ασυλία τους !!!!
Για όλα αυτά εμείς είμαστε οι δυστυχείς στο μυαλό άνθρωποι που στέλνουμε αυτά τα αποκόμματα στη Βουλή για να μας κυβερνήσουν και να μάθουν μπαρμπέρηδες στα δικά μας κασιδιασμένα κεφάλια.