Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Αστειότητες της ΚΕΔ / ΕΠΟ

Με πλάγιο τρόπο τα μέλη της ΚΕΔ / ΕΠΟ προσπαθούν να καλύψουν τις αστειότητες τους και όλο το παρασκήνιο που υπάρχει στη διαιτησία.
Η ΚΕΔ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να τηρεί τους κανονισμούς και να μη ξεφεύγει από αυτούς ώστε να μη παρατηρείται το φαινόμενο των δύο μέτρων και δύο σταθμών , ούτε η αλλοίωση των πραγματικών καταστάσεων.
Η ΚΕΔ οφείλει να ενεργεί σύμφωνα με όσα η ίδια θέσπισε. Από την στιγμή που ορίζει έναν παρατηρητή σε αγώνα οφείλει να σεβαστεί στην άποψη του και φυσικά την κρίση και την βαθμολογία του. Αν διαφωνήσει μαζί του, πρέπει να τον τιμωρήσει ανάλογα με τον βαθμό του λάθους που έχει κάνει. Κι από την άλλη πλευρά να τιμωρήσει σιωπηρά τον διαιτητή. Βέβαια όλα αυτά σε κραυγαλέες περιπτώσεις λαθών διαιτητή και παρατηρητή.
Θαν. Μπριάκος  επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ
Το να καλύπτει η ΚΕΔ τον παρατηρητή και να τιμωρεί τον διαιτητή , είναι και πρωτόγνωρο και περίεργο κι αφήνει άλλους συνειρμούς. Γιατί αν ένας παρατηρητής κάλυψε έναν διαιτητή σε λάθος ή λάθη του, είναι επιλήψιμο και ανεπίτρεπτο. Στις περιπτώσεις αυτές η ποινή πρέπει να είναι διαγραφή από τους πίνακες για τον παρατηρητή. Κι ακόμα να τονίσω πως η ΚΕΔ πρέπει να ελέγχει ΟΛΟΥΣ μα ΟΛΟΥΣ τους αγώνες και τις διαιτησίες τους κι όχι επιλεκτικά, γιατί τότε φαίνεται σα να εκτελεί παραγγελιά, σα να ενεργεί κατ εντολή.
Άντε λοιπόν να πιστέψω πως σωστά κινείται η ΚΕΔ, η διοίκηση της ΕΠΟ συμφωνεί με όλα αυτά;
Ο κανονισμός συνεργασίας μεταξύ ΕΠΟ και ΟΥΕΦΑ σε θέματα διαιτησίας αυτά αναφέρουν ως ενέργειες της επιτροπής, ή όλα αναφέρονται κατά καιρούς ως δικαιολογία και φόβητρο των μη μυημένων στο θέμα διαιτησία;
Εδώ η διοίκηση της ΕΠΟ θα πει κανείς δεν ελέγχει άλλα κι άλλα στη διαιτησία , θα ασχοληθεί με τέτοια θέματα;
Για τα μέλη της ΚΕΔ πάντως είναι ντροπή τέτοιες μεθοδεύσεις.
Αν έχει διαγνώσει το τεράστιο λάθος που επιφέρει αλλοίωση αποτελέσματος, ΟΦΕΙΛΕΙ και να το δημοσιοποιήσει και να διαγράψει διαιτητή και παρατηρητή που κινήθηκαν δόλια και ύποπτα. Όλα τα άλλα είναι για να δείξουν πως είναι καλά παιδιά, λογική δεν χωράει.