Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Η ΚΕΔ / ΕΠΟ και οι προκλήσεις ...

Τα μέλη της ΚΕΔ/ ΕΠΟ φόρεσαν για αρκετά χρόνια την διαιτητική στολή, ενώ μερικοί εξ αυτών είχαν την ευκαιρία να γίνουν και διεθνείς διαιτητές.
Αυτό σημαίνει πως και εμπειρίες έχουν και πρέπει να γνωρίζουν καλά τα προβλήματα της διαιτησίας.
Θα περίμενε λοιπόν από αυτούς να δώσουν λύσεις, να αλλάξουν δεδομένα και να παρουσιάσουν κάποιο διαφορετικό πρόσωπο στο χώρο αυτό.
Τίποτε απολύτως δεν έγινε μέχρι στιγμής από αυτήν την ΚΕΔ, όπως δεν έγινε και από όλες τις προηγούμενες, με ελαχιστότατες εξαιρέσεις.
Προφανώς η ιδιόμορφη υπαλληλική σχέση που υπάρχει μεταξύ αυτών και της ΕΠΟ δημιουργεί το πρόβλημα, που τους εμποδίζει να κάνουν αλλαγές και κυρίως να εφαρμόσουν κατά γράμμα τους κανονισμούς.
Γ Δούρος - Θαν. Μπριάκος οι επικεφαλής της ΚΕΔ
Κι επειδή ορισμένοι μπορούν να πούνε ότι μασάω τα λόγια μου, θα ξεκαθαρίσω πως δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει παρασκήνιο, κι αν υπάρχει δεν έχει αποδειχθεί με τεκμήρια, οπότε....
Γι αυτό εστιάζω τις ευθύνες στα μέλη της ΚΕΔ, που αν δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν κατά την βούληση και τα πιστεύω τους, θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί και να είχαν καταγγείλει όλους εκείνους που ενδεχόμενα να τους εμπόδιζαν στο ... έργο τους.
Το γεγονός πως η διαιτησία πάει από το κακό στο χειρότερο φαίνεται και με τους διεθνείς, όπου κανείς δεν κατάφερε να προχωρήσει σε ανώτατο και σοβαρό επίπεδο.
Και πως να γίνει αυτό όταν οι αρμόδιες επιτροπές της  FIFA και της  UEFA  παρακολουθούν κάθε τι που αφορά τη διαιτησία στη χώρα μας και ιδιαίτερα την πορεία των διεθνών μας σε τοπικό επίπεδο. Εδώ  που η ΚΕΔ δεν τους χρησιμοποιεί σε ντέρμπι ή που προτιμάει να τους ορίζει ως τέταρτους σε νέους διαιτητές... Εδώ που ένας διεθνής διαιτητής με τις αποφάσεις του γελοιοποιεί το άθλημα και τον εαυτό του και αντί να τον καρατομήσουν τον αφήνουν να συνεχίσει τσαλακωμένος το θεάρεστο έργο του.... Εδώ που ο παρατηρητής βαθμολογεί με 8,50 την διαιτησία ενός διεθνή διαιτητή και η ΚΕΔ αφήνει στο " ψυγείο" τον διαιτητή , ενώ δεν τιμωρεί και τον παρατηρητή αν όντως έκανε λάθος στην εκτίμηση και την βαθμολογία του.... Εδώ που βλέπουμε ορισμούς που προκαλούν γέλια και που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το έργο που παίζεται.
Κι είναι τόσα πολλά αυτά που συμβαίνουν που αντί να βοηθάνε στην ανάπτυξη του αθλήματος το φρενάρουν.
Για την ΕΠΟ δεν αξίζει τον κόπο να αναφερθώ, τα μέλη της διοίκησης ή δεν βλέπουν , ή έχουν το ακαταλόγιστο. Γιατί να μη καταλαβαίνουν τι γίνεται δεν το πιστεύω. Ωστόσο από αυτήν την διοίκηση προσωπικά δεν περιμένω τίποτε. Απλά κάνει αυτά που μπορεί και γι αυτά θα κριθεί. Αυτή η διοίκηση  στις προσεχείς εκλογές δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑ  λόγο να προτάξει για να ζητήσει την επανεκλογή της.