Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Αναζητούνται παράγοντες....

Το ελληνικό ποδόσφαιρο τρεκλίζει και δεν είναι εύρημα ή ουτοπία αν υποστηρίξουμε ότι το ψάρι βρομάει από το κεφάλι.
Το ποδόσφαιρο μας πάσχει από σωστούς παράγοντες, από ανθρώπους με μυαλό και ποδοσφαιρική παιδεία. Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει κάθε αγωνιστική πως για όλα , μα για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου φταίει η διαιτησία.
Το κομμάτι της διαιτησίας δεν αλλάζει εύκολα και για να δούμε μια αλλαγή της προκοπής, πρέπει να δουλέψει το σύστημα με πρόγραμμα και σχέδιο. Κάτι τέτοιο ας μη το περιμένουμε σύντομα...
Το πρόβλημα πάντως είναι με τους παράγοντες που δεν καταλαβαίνουν πως ο τρόπος που διοικούν είναι αναχρονιστικός και βλάπτει σοβαρά την επένδυση τους.
Ισχυροί παράγοντες είναι αυτοί που μπορούν να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να κάνουν σωστές επενδύσεις. Οι άλλοι μη μπορώντας να φτάσουν σε υψηλά οικονομικά επίπεδα, εφευρίσκουν αστείες λύσεις που ουσιαστικά δεν προσφέρουν τίποτε , πέρα από τον πρόσκαιρο αποπροσανατολισμό των φιλάθλων.
Ο πρόεδρος στην Ελλάδα έχει υπερβεί τα όρια κάθε λογικής και πολλοί εξ αυτών θεωρούν εαυτούς ηγεμόνες - εξουσιαστές.
Αν ρίξουμε μια ματιά στις απολύσεις προπονητών , αλλά και στις δεκάδες ανούσιες μεταγραφές που γίνονται κάθε χρόνο, τότε εύκολα αντιμετωπίζουμε τη μια πλευρά του προβλήματος.
Οι παράγοντες "πεθαίνουν" για δημοσιότητα και εύκολα εγκλωβίζονται από τους επιτήδειους.
Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στους αγωνιστικούς  χώρους , με πιστή εφαρμογή των κανόνων και χωρίς την ανάμειξη των παραγόντων στο παρασκήνιο.
Επίσης κανείς από τους παράγοντες δεν διδάχθηκε τίποτε από την ιστορία , ούτε από τον κύκλο που κάνουν τα πράγματα. Σε κάθε αγώνα που δεν έρχεται σύμφωνα με τα σχέδια τους πάντα υπάρχει ο κακός δαίμονας που είναι ο διαιτητής, ο ανυπεράσπιστος διαιτητής που είναι και η εύκολη λεία.
Γι αυτούς δεν συμφωνώ που φροντίζουν να ανοίξουν το στόμα τους και να πούνε χίλιες δυο αηδίες, όταν τους καρατομήσουν. Και κατά σύμπτωση όλοι τους αυτοχαρακτηρίζονται ως θύματα.
Αλλά και αυτοί λένε πολλά, χωρίς να  αποκαλύπτουν κάτι.
Με όλα αυτά δεν πρόκειται να δούμε ποδόσφαιρο επιπέδου.
Οι παράγοντες που θέλουν με τη μία τίτλους, καλό είναι να φτιάξουν πρώτα ομάδα. Κι αν γίνει αυτό ας κλείσουν για τα καλά το στόμα τους.
Αλλά και οι αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ ας φροντίσουν για κάθε παραβάτη να εφαρμόζουν πιστά και αυστηρά τους κανόνες. Κι αν δεν ξέρουν να το πράξουν ας δούνε τι ακριβώς κάνουν οι υπερκείμενες αρχές.
Ας καταλάβουν ΟΛΟΙ οι παράγοντες πως η ευθύνη της κατάντιας του ποδοσφαίρου οφείλεται αποκλειστικά σε αυτούς και σε κανένα άλλο.
Η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών δίνει το καλό παράδειγμα , ας φροντίσουν να δώσουν κι αυτοί το ίδιο δείγμα. Με τον τρόπο αυτό θα απομονώσουν και τα ζιζάνια της δημοσιογραφίας γενικώς που παίζουν το παιχνίδι τους είτε λόγω συνθηκών, είτε λόγω οπαδισμού.