Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Λεφτά με τη σέσουλα για τους προνομιούχους !

Περί ισονομίας το ανάγνωσμα...
Ευτυχώς που υπάρχει και το σύνταγμα για να καταστρατηγείται από διάφορους σουλατσαδόρους της πολιτικής ζωής της χώρας και η πλειονότητα των Ελλήνων να νιώθει πόσο κορόιδα είναι !
Με 10 εκ. ευρώ λοιπόν αποφάσισαν οι 300 ανίκανοι της Βουλής να επιχορηγηθούν ΟΛΑ τα κόμματα που μετέχουν στο σύστημα. Δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή , ΔΗΜΑΡ !
Κι όλα αυτά χωρίς καμία λογική εξήγηση. Κι ακόμα όταν σχεδόν όλα τα κόμματα χρωστάνε στο Δημόσιο κι όχι μόνο. Την ίδια ώρα κλείνουν επιχειρήσεις, απολύονται υπάλληλοι και στελέχη , η ανεργία χτυπάει κόκκινο και ο κόσμος υποφέρει.
Κι άντε να εξηγήσεις ακόμη και στον πιο καλόπιστο, πως γίνεται από τη μια να υπάρχουν χρήματα για την επιχορήγηση των κομμάτων και από την άλλη να είναι επιβεβλημένο να μειωθούν τραγικά μισθοί και συντάξεις.
Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό πως ισχύουν τα άρθρα του συντάγματος περί ισονομίας.
Οι επικεφαλής της ΕΤΕ  Ζανιάς και Τουρκολιάς  με το ζόρι τα βγάζουν πέρα καθώς τα οικονομικά τους είναι σε κακή κατάσταση.
Ο Ζανιάς για παράδειγμα αμείβεται με 267.134 ευρώ το χρόνο, ενώ επειδή η προσφορά του είναι μεγάλη στα της οικονομίας της χώρας μας, συμπληρώνει το εισόδημα του με 54.000 ευρώ επειδή συμμετείχε σε 34 συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΤΕ.
Έχουμε λοιπόν ένα ποσό 321.134 ευρώ το χρόνο. Που σημαίνει πως ο κύριος Ζανιάς έχει μεροκάματο 879,82 ευρώ , ποσό μεγαλύτερο από χιλιάδες μηνιαίες συντάξεις Ελλήνων πολιτών.
Από την άλλη ο Τουρκολιάς είναι κατά τι αδικημένος καθώς εισπράττει 261.899 ευρώ το χρόνο συν 36.000 ευρώ για τη συμμετοχή του σε συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΤΕ, δηλαδή συνολικά εισπράττει 297.899 ευρώ το χρόνο ή 816,16 ευρώ την ημέρα.
Αν σε αυτά προσθέσουμε και τους μισθούς των βουλευτών που φτάνουν γύρω στις 7.000 ( και λίγα γράφω ) το μήνα, τότε μάλλον δικαιώνεται ο ΓΑΠ που στην ασχετοσύνη του επάνω είπε τη φράση " λεφτά υπάρχουν". Και βέβαια λεφτά υπάρχουν, αλλά για λίγους και εκλεκτούς, εκείνους που η συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού συντηρεί με στερήσεις, πόνο και δυστυχία.
Με την ευκαιρία άκουσε κανείς κάποιον από τους επίδοξους σωτήρες μας , να αναφέρεται σε αυτά τα θέματα. Να υπόσχεται τουλάχιστον σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις;
Και για να μη θεωρηθεί πως έχω κάτι με τους κ. Ζανιά και Τουρκολιά, υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη προνομιούχοι Έλληνες της τραπεζικής και πολιτικής τάξης που ζούνε πλουσιοπάροχα κι αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.