Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ντέρμπι ντροπής ή χαράς;

Χρόνια τώρα το παραδοσιακό και μοναδικό στην ουσία ντέρμπι του Ελληνικού πρωταθλήματος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού ή και το αντίστροφο, μας γέμιζε προβληματισμούς για το επίπεδο του αθλήματος στη χώρα μας.
Οι δύο μεγάλοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν απλά πράγματα και να βοηθήσουν να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο.
Ανεγκέφαλοι και προβληματικά παθιασμένοι παράγοντες και παραγοντίσκοι , προκαλούν με τις δηλώσεις τους και ανάβουν φωτιές σε μυαλά ανόητων οπαδών.
Το ποδόσφαιρο ΔΕΝ είναι ούτε μάχη, ούτε πόλεμος.
Το ποδόσφαιρο είναι μαγκιά και μαγκιά είναι να κερδίζει στο γήπεδο ο καλύτερος.
Όπως μαγκιά είναι να παραδέχεσαι την ήττα σου χωρίς δικαιολογίες και αστειότητες.
Δεν με εκφράζουν οι εμπρηστικές δηλώσεις, γιατί μου αρέσει το ποδόσφαιρο και θέλω να δω τις ομάδες να παίζουν μπάλα με πάθος μέσα στο γήπεδο, να προσφέρουν θέαμα και να σημειώνουν γκολ.
Βέβαια για να μη παρεξηγούμεθα, δεν λέω πως αν χάσει η ομάδα μου από τον αιώνιο αντίπαλο της θα κάνω πάρτι. Η αλήθεια είναι πως θα στενοχωρεθώ, αλλά μέχρις εκεί.
Πιο πολύ όμως θα στενοχωρεθώ, αν δω να γίνονται επεισόδια και εκτροπές. Αν γίνουν ζημιές σε περιουσίες αθώων και αν τραυματιστούν άτομα.
Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο.
Αν θέλω να δω περιπέτεια και δράση, αίμα και φόνους, μπορώ να επιλέξω μια ταινία στο κινηματογράφο, όχι να δω να ξεφτίζει το ωραιότερο άθλημα στο κόσμο.
Το κακό έχει παραγίνει και ο φανατισμός ποτέ δεν φέρνει καλά αποτελέσματα.
Το ζητούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να συλλαμβάνονται και οι ηθικοί αυτουργοί!!!
Δεν είναι καιρός μέσα σε τόσο δύσκολους για όλους μας καιρούς να αλλάξουν τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο;
Επί τέλους ας βάλουν μυαλό αυτοί που έχουν στα χέρια τους το ποδόσφαιρο και ας σκεφτούν πόσο ζημιά κάνουν σε ένα προϊόν που δεν είναι και στα καλύτερα του.
Στα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν παίζει ΠΟΤΕ ρόλο η βαθμολογική κατάσταση των ομάδων, ούτε η ποιότητα των ποδοσφαιριστών των ομάδων. Σε αυτούς τους αγώνες κυρίαρχο ρόλο παίζει το θέλω των ποδοσφαιριστών και το πάθος τους για τη νίκη. Παίζει ρόλο η ψυχολογία και η πάντα καλώς εννοούμενη μαγκιά που διαθέτουν.
Σε λίγες ημέρες θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες.
Ας παρακολουθήσουμε τι θα προηγηθεί, ήδη άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες των ηλιθίων, που δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν πως με το τρόπο αυτό μεταφέρουν και στους παίκτες μια κακή ψυχολογία, ένα κλίμα ξένο στους περισσότερους που έχουν μάθει να δίνουν τον αγώνα τους στο γηπεδο.
Οι ευκαιρίες πάντα δίνονται και μάλιστα απλόχερα στη ζωή.
Να δούμε λοιπόν τι θα δούμε , ένα ντέρμπι χαράς ή ένα ντέρμπι ντροπής που θα μας πάει πολλά χρόνια πίσω...
Αν κρίνω πάντως από την ...προετοιμασία των αρμοδίων , μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το αυτονόητο !