Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κολλημένος με την ΕΠΟ ο Περικλής

Είναι μερικοί άνθρωποι που έτσι και τους κάτσει κάτι στραβά - συνήθως για προσωπικούς λόγους - δεν ξεκολλάνε με τίποτε. Ένας από αυτούς ο φίλος μου ο Περικλής Βασιλάκης. Παλιός διεθνής διαιτητής, πρώην πρόεδρος της ΔΕΑΒ, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πολιτευτής στην γενέτηρα του την Πρέβεζα με το ίδιο κόμμα , τηλεκριτικός διαιτησίας και τηλεοπτικός σχολιαστής για τα του ποδοσφαίρου , αλλά και δημόσιος υπάλληλος.
Ο Περικλής έχει εκφραστεί πολλές φορές κατά της ΕΠΟ για διάφορους λόγους και αυτό είναι δικαίωμα του. Ωστόσο λίγες ώρες μετά το ντέρμπι της ντροπής στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού να μιλήσει σε αθλητική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ περί ευθύνης της ΕΠΟ που έχει και το ...αυτοδιοίκητο, ήταν παρατραβηγμένο.
Προσωπικά θα ήθελα να μάθω από τον κ. Βασιλάκη, τι έκανε και τι αποτελέσματα έφερε κατά της βίας στα γήπεδα , όσο καιρό ήταν πρόεδρος της ΔΕΑΒ. Δηλαδή να μας πει τι μέτρα πήρε η επιτροπή αυτή και ποια ήταν τα αποτελέσματα τους.
Το να μιλάει κατά της ΕΠΟ γενικώς και αορίστως γνωρίζοντας πως κανείς δεν θα του απαντήσει, λόγω της ανύπαρκτης επικοινωνιακής πολιτικής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας , είναι εύκολο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ποιοί είμαστε και ποιές ευθύνες έχουμε. Πολύ περισσότερο ο κ. Βασιλάκης που διετέλεσε για πολλά χρόνια και πρωτοκλασάτος διαιτητής ποδοσφαίρου. Κι ως διαιτητής δεν είχε πάντα και τις καλύτερες διαιτησίες. Αντί λοιπόν να έχει καταγγελτικό λόγο εκ του ασφαλούς, ας γίνει περισσότερο συναινετικός και περισσότερο χρήσιμος, αντί να έχει απωθημένα - άγνωστο γιατί - με την ΕΠΟ.