Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ανίκανοι πολιτικοί και Υπουργεία...

Πέρα από κάθε λογική, αυτή η κυβέρνηση κατάργησε τρία σημαντικά υπουργεία. Τα μοναδικά στην ουσία που πρέπει να υπάρχουν, όπως το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Υπουργείο Αθλητισμού.
Ο Τουρισμός , είναι ο μοναδικός φορέας που μπορούμε να κάνουμε ανάπτυξη, να φέρουμε συνάλλαγμα και να διαφημίσουμε την πιο όμορφη χώρα του κόσμου. Ανέκαθεν η χώρα μας πόνταρε πολλά στον τουρισμό και τις επενδύσεις που φέρνει. Γύρω από τον τουρισμό, υπάρχουν εκατοντάδες επαγγέλματα που προσφέρουν και μπορούν να ζήσουν χιλιάδες οικογένειες. Κι αυτή τη στιγμή έχουν απομονώσει το πλέον σημαντικό κομμάτι της χώρας και της οικονομίας μας.
Η Ναυτιλία πέρα από το συνάλλαγμα που φέρνει, προσφέρει και πολλές χιλιάδες εργατικών θέσεων σε ξηρά και θάλασσα, ενώ η ναυτιλία μας είναι κυρίαρχος στις θάλασσες του κόσμου.
Ο Αθλητισμός, είναι γενικά το κεφάλαιο εκείνο που μπορεί να διαφημίσει ανέξοδα τη χώρα μας στα πέρατα του κόσμου, να βοηθήσει σε επίπεδο υγείας και να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Κι ο ελληνικός αθλητισμός έχει αποδείξει πως μπορεί να αναδείξει άξιους πρεσβευτές στο χώρο.
Με όλα αυτά ασχολούνται οι αρμόδιοι περιστασιακά, πρόχειρα και χωρίς πρόγραμμα.
Μόνο λόγια, ευχές και αστειότητες υπάρχουν από ανθρώπους που δεν κατέχουν κανένα από τους παραπάνω τομείς.
Και στους τρεις χώρους υπάρχει η εγκατάλειψη και η διοικητική αρρυθμία.
Πως να σωθεί και να ορθοποδήσει αυτή η χώρα με στενόμυαλους, ανίκανους και άσχετους χωρίς οράματα πολιτικούς;