Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τα παραμύθια του Μπένι

Δεξί χέρι του αλήστου μνήμης Γιώργου Παπανδρέου. Πρωτεργάτης της πορείας της χώρας προς το ΔΝΤ και τα δύσκολα. Υπάκουος στον αρχηγό του και συναινετικός υπήρξε τα τελευταία δύο χρόνια ο Βαγγέλης Βενιζέλος . Με το που έγινε αρχηγός όμως , άλλαξε κι άρχισε το ψάρεμα ψήφων. Να το μελόδραμα και οι συγνώμες. Να πάλι οι υποσχέσεις και τα ΘΑ, ελπίζοντας να αντλήσει υποστηρικτές από την καταπράσινη κολυμβήθρα του κόμματος του, γιατί από άλλα κόμματα δεν θα μπορέσει να πάρει ούτε έναν.
Πως να γίνει πιστευτός όμως όταν διαφέρει τόσο από τον μέσο Έλληνα δοκιμαζόμενο πολίτη;
Με απίστευτα μεγάλη περιουσία και αρκετό μετρητό στις Τράπεζες, μας λέει πως είναι ένας από μας και θυμάται τη νιότη του που έκανε δουλειές του ποδαριού για να επιβιώσει....
Γιατί δεν λέει στον συνταξιούχο των 600 ευρώ και στον άνεργο πόσα εισπράττει τον μήνα, που και πως ζει, πόσα έδωσε στο κράτος από αυτά που του περισσεύουν , για να δούμε αν μας καταλαβαίνει όλους εμάς που είδαμε το εισόδημα μας να συρρικνώνεται , οι υποχρεώσεις να μεγαλώνουν και τα χρέη να διογκόνονται.
Ως καλός ρήτορας και λογοπλάστης, άρχισε τα παραμύθια. Τώρα όμως πρέπει να ξέρει πως ο λαός δεν είναι ούτε πρόθυμος, ούτε έχει διάθεση να τα ακούσει. Κανείς πλέον δεν ονειρεύεται , γιατί η πραγματικότητα δεν τον αφήνει. Κι αυτό θα το μάθει ο Βαγγέλης Μπενιζέλος και οι συν αυτώ πολύ σύντομα.