Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Λάθος σχεδιασμός στον Ολυμπιακό !

Ο Ολυμπιακός θα προσθέσει σε λίγες ημέρες και τυπικά έναν ακόμη τίτλο στην ιστορία του. Θα είναι ο 40ος και στη φανέλα θα κεντήσει ένα ακόμη αστέρι.
Αυτό δεν λέει τίποτε, αφού μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη. Κι όπως φαίνεται τέτοια προϋπόθεση δεν υπάρχει.
Τα δύο τελευταία χρόνια οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός, αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Και τα πλάνα που υπάρχουν μόνο λάθη δείχνουν.
Η προχειρότητα και η έλλειψη σχεδίου φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει σταθερότητα στην τεχνική ηγεσία και στο ότι ενώ το τμήμα σκάουτινγκ δουλεύει συνεχώς , μεταγραφές γίνονται στο παραπέντε.
Κακές επιλογές γίνονται στον Ολυμπιακό. Κι αυτό σημαίνει ότι ή ο σχεδιασμός ή οι γνώσεις είναι λάθος.
Βαγγέλης Μαρινάκης
Μόλις χθες ανακοινώθηκε η απόκτηση του Σάμαρη από τον Πανιώνιο, ενώ θεωρείται σίγουρο πως θα επιστρέψει ο πολύ καλός Τάττος από τον Άρη κι ορισμένοι άλλοι που έχουν δοθεί με τη μορφή δανεισμού σε άλλες ομάδες. Κι όλα αυτά γίνονται για να επιτευχθεί ο στόχος της ....ελληνοποίησης της ομάδας. Καλός ο στόχος , αν υπήρχε και το κατάλληλο υλικό....
Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται διαφορετικά. Για να χτιστεί ένας νεανικός Ολυμπιακός με αξιώσεις το "παιδομάζωμα"  θα έπρεπε να γίνει στις ηλικίες 12-15 και να υπήρχε προπονητής που θα χρησιμοποιούσε τους ...16αρηδες που θα είχαν ετοιμαστεί κατάλληλα.
Και πόσα ταλέντα πιστεύουν οι ειδικοί πως υπάρχουν στην Ελλάδα;
Για να γίνουν όμως όλα αυτά , πρέπει να προετοιμαστεί και ο κόσμος , αυτός που ακολουθεί και στηρίζει την ομάδα και δεν μπορεί να βλέπει ήττα, ούτε στα φιλικά, ούτε στις προπονήσεις της ομάδας. 
Ο Μαρινάκης χολώθηκε χθες από τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων της ομάδας και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του. Ωστόσο έπρεπε να πάρει το μήνυμα ότι αυτό που όλοι είδαν χθες δεν είναι ομάδα υψηλών απαιτήσεων. Δυστυχώς αλλά δεν υπάρχει οργάνωση σε κανένα τομέα.  Ο κυρ Σάββας ζει στο κόσμο και την εποχή του, αλλά τα δεδομένα σήμερα είναι διαφορετικά. Το καταλαβαίνεις και από τον τρόπο έκφρασης του, αλλά και από τις κινήσεις και του ίδιου και των ποδοσφαιριστών.
Επίσης τα πολλά λόγια , οι δηλώσεις πριν από αγώνες δείχνουν τι θέλουν αλλά και τι δεν μπορούν να κάνουν οι ποδοσφαιριστές....
Κι αυτή η τακτική της ομάδας, έχει κάνει προβλέψιμο το παιχνίδι της . Και καθώς δεν υπάρχουν παίκτες με φαντασία και ταλέντο , ΄δεν υπάρχουν και λύσεις στο παιχνίδι τους. Όπως βλέπετε δεν επιχειρώ να ασχοληθώ ιδιαίτερα με το χθεσινό ντέρμπι, γιατί όλοι μας ξέρουμε πολλά μετά από έναν αγώνα και κάνουμε κριτική εκ του ασφαλούς. Δεν υπεισέρχομαι και σε λεπτομέρειες , κρατώντας της για τον εαυτό μου γιατί δεν καυχιέμαι πως είμαι τεχνικός. Απλά επισημάνσεις κάνω για αποδεδειγμένα λάθος κινήσεις.
Αυτός ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη.
Κι ο Μαρινάκης αν θέλει μπορεί να ρίξει μια ματιά στην γείτονα μας Τουρκία και νομίζω πως θα καταλάβει.