Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Πρωταπριλιά!!!

Πρώτη Απριλίου , ημέρα με πολλές ερμηνείες και σημειολογικές.
Ο Απρίλης μας οδηγεί σταθερά στη καλοκαιρία, στις θάλασσες , την λατρεία του ήλιου και σε μια όσο το δυνατό πιο ανέμελη ζωή, ανεξάρτητα με τα προσωπικά προβλήματα που έχει καθένας. Ανοίγει ο καιρός, ανοίγει και η καρδιά μας αλλά και η διάθεση μας. Και δεν είναι απαραίτητο όλα αυτά να γίνονται με σπατάλες , αφού υπάρχουν και λύσεις που μας ανακουφίζουν με ελάχιστα έξοδα.
Η πρώτη του Απρίλη μας οδηγεί στο έθιμο να πούμε αθώα ψέματα , να κοροιδέψουμε , να κάνουμε πλάκα... Έτσι συνηθίσαμε και αυτό δεν αλλάζει.
Ωστόσο εδώ και μερικά χρόνια ζούμε μια παρατεταμένη πρωταπριλιά....
Ψέμματα , ψέμματα και δυστυχώς όχι αθώα ψέματα, μας τροφοδοτούν οι πολιτικοί μας για το δικό τους καλό και συμφέρον.
Από την εποχή του ανόητου και επιπόλαιου πολιτικού του "Λεφτά Υπάρχουν" , έως και όλων των σημερινών που μας γεμίζουν τα αυτιά με βάρβαρους ήχους. Λόγια που γνωρίζουν πως δεν έχουν ελπίδα, ούτε ουσία , αλλά κυρίως δεν έχουν καμία αλήθεια.
Κι όμως ενώ γνωρίζουμε το διαρκές ψέμα τους, το ανεχόμαστε και προσπερνάμε αδιάφορα....
Η Ελλάδα ημερολογιακά έμεινε στάσιμη στην πρώτη Απριλίου.
Κάθε μέρα οι ανίκανοι της Βουλής μας λένε ψέματα.
Ποιο είναι το αποτέλεσμα;
Απλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και λαού. Κι όταν συμβαίνει αυτό , δεν μπορεί να υπάρξει συμβίωση....
Φτάσαμε στο σημείο να μη γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει.
Απλά είμαστε σε ένα πλοίο και ταξιδεύουμε χωρίς πυξίδα, χωρίς συγκεκριμένο προορισμό και με καπεταναίους που δεν ξέρουν να κυβερνούν.
Το χειρότερο όλων είναι πως οι ανίκανοι ούτε φοβούνται, ούτε ντρέπονται για τα ψέματα που μας λένε. Κι ακόμα πιο χειρότερο είναι πως καθόμαστε και τους ακούμε. Μερικοί μάλιστα τους πιστεύουμε, αν και ξέρουμε πως μας λένε ψέματα.
Ζούμε την ελεεινότητα ενός συστήματος εκμετάλλευσης.
Κι όλα αυτά δεν ταιριάζουν με την Ελλάδα.
Δεν αξίζει να τα ζούνε οι Έλληνες.
Κάποια στιγμή πάντως πρέπει να ξεκολλήσουμε  από την μόνιμη πρωταπριλιά των κυβερνώντων. Τουλάχιστον ας πάψουμε να τους ακούμε !