Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Επισημάνσεις....

Ιμπαγάσα
ΕΙΝΑΙ  ποτέ δυνατόν να παραμένει εκτός δραστηριότητας για δύο μήνες ο Φουστέρ, επειδή έπαθε μια θλάση; Κι από την άλλη ο Ιμπαγάσα, μια μέσα , τρεις έξω λόγω προβλημάτων... Κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα και δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν αυτά σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που έχει υψηλές βλέψεις. Στο λιμάνι πάντως σε πολλά γίνονται λάθη. Αποκτήθηκε ο Πίνο που είχε αμαρτωλό παρελθόν και δεν προβλέφθηκαν ρήτρες. Έτσι το παλικάρι κάνει διακοπές στην Ελλάδα και πληρώνεται πλουσιοπάροχα....




Φετφατζίδης
ΑΠΟ  την άλλη έκπληξη αποτελεί ο παραγκωνισμός του Γιάννη Φετφατζίδη και από τον Μίτσελ. Κι αυτό σημαίνει πως το ταλέντο αυτό δεν θα έχει εξέλιξη. Δεν μπορεί πάντα να έχουν άδικο οι προπονητές...Ωστόσο κάτι πρέπει να γίνει με τον Μήτρογλου, που έχει στο DNA του το γκολ. Ο Μήτρογλου και τεχνίτης είναι και μπάλα ξέρει. Το πιο σημαντικό είναι πως όπου πήγε ως δανεικός μεγαλούργησε ! 


Ντίτσος
ΣΤΗ   διαιτησία τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η ΚΕΔ / ΕΠΟ κάνει ρεσιτάλ κακών επιλογών. Με την τακτική που ακολουθεί δίνει δικαιώματα πολλά. Οι αποφάσεις της δείχνουν πως δεν ξέρει να λειτουργεί, κι ακόμα πως δεν ξέρει τις ικανότητες των στελεχών που έχει στους πίνακες. Αυτός ο Ντίτσος έκανε αδικαιολόγητα λάθη στον αγώνα ΠΑΟΚ - Πανιωνίου. Φυσικά όλα σε βάρος των κυανέρυθρων. Ο Κουκουλάκης έδωσε μαϊμού πέναλτι στον Παναθηναϊκό στον αγώνα με την Κέρκυρα κι έτσι οι πράσινοι κατάφεραν να κερδίσουν με 1-0 από αυτό το πέναλτι την ουραγό του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός βέβαια έκανε το κορόιδο , καθώς του άρεσε το φαλτσοσφύριγμα. Ο ΟΦΗ έβγαλε ανακοίνωση κατά του Αμπάρκιολη, ενώ μέχρι σήμερα έχουν τιμωρηθεί για κακές διαιτησίες οι περισσότεροι διαιτητές του πίνακα....Βέβαια η ΚΕΔ και η ΕΠΟ τα βλέπουν όλα ρόδινα.

Βασιλάκης
ΠΟΛΛΟΙ  είναι αυτοί που διαμαρτύρονται για την κριτική που ασκεί από την τηλεόραση  του ΣΚΑΙ ο Περικλής Βασιλάκης. Μα από τη στιγμή που αφεντικό του Βασιλάκη είναι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τι περίμεναν; Ο πρώην διεθνής διαιτητής από μόνος του έχει απαξιωθεί. Η λύση είναι να μην τον βλέπουν όσοι δεν συμφωνούν με αυτά που λέει. Τώρα σχετικά με τον τίτλο που προβάλει , αυτόν του καθηγητή διαιτησίας, είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Η αλήθεια είναι πως ο Βασιλάκης και κανονισμούς ξέρει και καλά βλέπει. Απλά δεν μπορεί να πει τα πράγματα όπως είναι γιατί δεν θα έχει μέλλον. Η τηλεόραση για τον Πρεβεζάνο πολιτευτή είναι ένα μέσο προβολής - έστω και αρνητικό - κι αυτό δεν θέλει να το στερηθεί. Οι αντιφάσεις του και η διαφορετική ερμηνεία του σε ίδιες περιπτώσεις φάσεων , αφορά μόνο τον ίδιο και την υστεροφημία του που πλέον δεν υπάρχει...

ΦΕΤΟΣ  τα πράγματα δεν είναι καλά στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας. Η έλλειψη χρημάτων τσάκισε τις περισσότερες ομάδες. Η ΑΕΚ κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ο Παναθηναϊκός παραπαίει. Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής 5 αγωνιστικές πριν λήξει το πρωτάθλημα κι αυτό δεν είναι το καλύτερο. Γιατί οι μεγάλες ομάδες έχουν ανάγκη τον ανταγωνισμό. Και το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό. Έχουμε ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, από πλευράς οργάνωσης, θεάματος, ποιότητας και οι αρμόδιοι δεν κάνουν τίποτε για να σταματήσει ο κατήφορος. Δεν ξέρουν; Δεν θέλουν; Δεν νοιάζονται; Ποιος να ξέρει....Αν όμως συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα εξαφανιστούν οι ομάδες μας και από την Ευρώπη. Το καμπανάκι του κινδύνου έχει χτυπήσει πολλές φορές. Οι πληγές είναι πάρα πολλές , οι κινήσεις σωτηρίας ανύπαρκτες....

Σαββίδης
ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ωστόσο και τα καλά... Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Ιγνατίεβιτς Σαββίδη, που οργανώνεται μεθοδικά και σε λίγα χρόνια θα είναι μεγάλη δύναμη. ο Ιβάν κατάλαβε πολύ γρήγορα τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο μας και κινείται σωστά. Στήριξε τον προπονητή ( Δώνη ), τοποθέτησε αντ αυτού τον Τσιστιακόφ που είναι το αυτί και το μάτι του. Αγόρασε 80 στρέμματα στη Θέρμη για να φτιάξει την υποδομή που απαιτείται να έχουν οι μεγάλες ομάδες και ο ίδιος αποφεύγει τη φθορά κάνοντας πολλά και μιλώντας λίγο. Ο Ιβάν αποδεικνύει πως είναι ένας έξυπνος επιχειρηματίας κι έχει  κάνει τα πλάνα του. Έχει και πολλές υψηλές διασυνδέσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό , κι όλα δείχνουν πως για τον ΠΑΟΚ άρχισε μια νέα περίοδος γεμάτη ελπίδες για διακρίσεις και τίτλους.

Σπανός
ΠΟΛΥ  καλή πορεία κάνει κι ο Αστέρας Τρίπολης, που έχει βάλει ρότα για την Ευρώπη και με αφεντικά ( Καϋμενάκης και  Μπάκος ) που και πάθος έχουν αλλά και χρήμα. Αυτοί οι δύο παράγοντες έχουν και οράματα που θέλουν να τα κάνουν  πραγματικότητα. Κοντά τους παλεύει και ο Ατρόμητος του Σπανού που κι αυτός έχει χρήμα , διάθεση και φιλοδοξίες να λάμψει το άστρο της ομάδας εντός κι εκτός συνόρων. Όλοι οι άλλοι βράζουν στο ζουμί τους.... Τέτοιο χάλι σαν το φετινό δεν έχει ξαναγίνει !


Μίτσελ
ΣΤΟΝ   Ολυμπιακό, νομίζω πως βρέθηκε ο κατάλληλος προπονητής για να υλοποιήσει τα σχέδια Μαρινάκη. Να φτιάξει δηλαδή μια καλή ομάδα, με επιθετικό ταμπεραμέντο, με Έλληνες και νεαρούς σε ηλικία παίκτες και με στόχο να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη. Ο Μίτσελ άλλαξε πολλά σε μικρό χρονικό διάστημα. Στα υπέρ του η προώθηση του Βλαχοδήμου , αλλά και η κρίση του για τον αδικημένο Τάττο που το καλοκαίρι τον θέλει στο Ρέντη. Κι ακόμα η ομάδα αντί για σέντρες , γιόμες και καμινάδες, παίζει μπάλα, κάνει σουτ, ευκαιρίες και γκολ. Πιστεύω πως θα μάθει στους παίκτες του να πολεμάνε μέχρι να λήξει ο αγώνας ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Λέει λίγα , κάνει πολλά κι έδεσε με την ομάδα, αλλά κυρίως με τον κόσμο της. Οι φίλοι της ομάδας, να περιμένουν πολλές εκπλήξεις για το ρόστερ της νέας χρονιάς.

Φάμπρι
ΕΠΕΙΔΗ   πολλά αρνητικά έχουν γραφεί για τον Φάμπρι , πρέπει να επισημάνω πως ο προπονητής αυτός είναι από τους αδικημένους. Παλεύει να αναστήσει έναν Παναθηναϊκό, χωρίς παίκτες μεγάλης αξίας και χωρίς χρήματα. Αν αναλογιστούμε πως έφυγαν λόγω οικονομικής ανέχειας οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζόρβας, Λέττο, Νίνης, κ.α. κι έχει βάλει στην ομάδα πιτσιρικάδες που πασχίζουν για το καλύτερο, πιστεύω πως είναι επιτυχημένος. Μάγκας και στο θέμα της ψυχολογίας, αλλά και με κότσια σε σημείο να μη διστάζει να τα χώνει στους παίκτες του και να αφήνει υπονοούμενα προς τη διοίκηση... Ο Φάμπρι δοκιμάζεται σκληρά για να μπορέσει να φτιάξει ομάδα και μάλιστα από τα μέσα του πρωταθλήματος με όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν....Στον Παναθηναϊκό όπως και στην ΑΕΚ αν δεν μπούνε παράγοντες με χρήματα και φιλοδοξίες, δεν θα υπάρχει καλό μέλλον. Κι είναι κρίμα, γιατί έχουν τεράστιο κοινό που τους ακολουθεί !