Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Επισημάνσεις !

Η εφαρμογή των κανόνων !

Η διοίκηση της ΕΠΟ έχει κάνει ένα βασικό λάθος , δεν εφαρμόζει πιστά και προς κάθε κατεύθυνση τους κανόνες του παιχνιδιού. Έτσι βρίσκεται να συνθλίβεται συχνά για να μη πω μόνιμα, από όλους εκείνους που θεωρούν τον εαυτό τους αδικημένο.
Η σημερινή διοίκηση δεν έχει πείσει για τις ικανότητες της και οι ενέργειες της σχεδόν σε κάθε θέμα χαρακτηρίζονται ως σπασμωδικές και πρόχειρες.
Παράλληλα η ΕΠΟ έχει πολύ κακή επικοινωνιακή πολιτική που φτάνει σε βαθμό παντελούς απουσίας. Έτσι βρίσκεται στο τερέν , αλλά να την παίζουν μονότερμα , όλοι όσοι θεωρούν ότι θίγονται τα συμφέροντα τους.
Κι επειδή ΠΟΤΕ δεν είναι αργά, ας ακολουθήσει την σίγουρη λύση της πιστής εφαρμογής των κανόνων που διέπουν το άθλημα γενικώς.

Ο ρόλος της διαιτησίας !

Αστείο ρόλο παίζει η ΚΕΔ στο σύνολο του ποδοσφαίρου. Κι αυτό φαίνεται τόσο από τους ορισμούς που κάνουν τα μέλη της, όσο και από τον έλεγχο των κακών διαιτησιών. Η Ελληνική Διαιτησία μοιάζει με διαλυμένο σύνολο που τίποτε δεν το σώζει από το ολοκληρωτικό ναυάγιο της.
Τα μέλη της ΚΕΔ δείχνουν πως δεν ξέρουν να διαχειριστούν καταστάσεις. Δείχνουν και μεγάλη ανοχή σε πολλά. Κι έτσι καθένας που θεωρεί ότι αδικήθηκε , βάλει κατά δικαίων και αδίκων...
Όλα αυτά ξεφτίζουν το άθλημα που δεν είναι και στα καλύτερα του. Τα πρωταθλήματα μας, δεν είναι ανταγωνιστικά και κανένα βήμα προόδου δεν έχει γίνει. Το χειρότερο όλων είναι πως οι της ΚΕΔ αλλά και οι της ΕΠΟ πιστεύουν πως όλα βαίνουν καλώς.

Η δυσφήμιση του αθλήματος !

Με όλα όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο μας , η δυσφήμιση του προϊόντος είναι γεγονός. Κι από αυτήν την δυσφήμιση χάνουν όλοι και κυρίως οι επενδυτές , που κι αυτοί από την πλευρά τους δεν δείχνουν να κάνουν κάτι για να διορθωθεί η κατάσταση. Η συνεχιζόμενη έξαρση της βίας στα γήπεδα. Η μη ασφάλεια των αγώνων γενικώς . Η εμμονή όλων να ασχολούνται με την διαιτησία πριν και μετά από κάθε αγώνα, δείχνουν χαμηλό επίπεδο. Ήμουν και είμαι αντίθετος με τον διαχωρισμό των φιλάθλων και την απαγόρευση τους να πηγαίνουν στα γήπεδα της αρεσκείας τους να παρακολουθήσουν όποιον αγώνα επιλέξουν. Κι όσο αυτό το καθεστώς ισχύει , τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται. Οι αιτιάσεις για την απαγόρευση είναι αστείες καθώς υπάρχουν λύσεις ώστε να αλλάξει αυτό το άθλιο καθεστώς. Το ζήτημα είναι ποιος να το προτείνει και ποιος να πάρει το κόστος του εγχειρήματος. Όσοι κατά καιρούς μιλάνε για την βία στα γήπεδα και τα προβλήματα που από αυτήν εμφανίζονται είναι μόνο λόγια του αέρα. Καμία πρόταση, κανένα μέτρο και οι οργανωμένοι σύνδεσμοι οπαδών καλά κρατούν. Το θέμα είναι αν θέλουμε στα γήπεδα της χώρας φιλάθλους ή οπαδούς.

Η ΕΠΟ αν θέλει να βρει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, ας μελετήσει τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων από την UEFA.  Αλλά αν τα αντιγράψει, ας αποφασίσει να ισχύσουν για ΟΛΟΥΣ χωρίς καμία εξαίρεση.