Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Το γόητρο και η ουσία...

Μέσα σε 20 μέρες ο Ολυμπιακός βρέθηκε από το Ζενίθ στο Ναδίρ ! Έκλεψε καρδιές κι απόσπασε διθυράμβους για τη μεγαλειώδη νίκη του επί της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ ( 2-0 ) και καπάκι έχασε σε δύο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό στην έδρα του ( 3-0 ) και από τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα ( 2-1 ). Παρά τις ήττες αυτές , ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και μετά από λίγο καιρό, όλοι θα αναφέρονται στην επιτυχία της κατάκτησης και κανείς δεν θα αναφέρει αυτές τις δύο ήττες.
Ωστόσο οι ήττες αυτές πλήγωσαν το γόητρο της ομάδας. Μόνο αυτό και μέχρις εκεί. Ούτε οι ποδοσφαιριστές έχασαν την αξία τους, ούτε ο προπονητής ξέχασε τη δουλειά του , ούτε έχασε τις ικανότητες του. Παρόλα αυτά πολλά πικρόχολα σχόλια είδαν το φως της δημοσιότητας και για τις δύο πλευρές, ενώ μερικοί δεν παρέλειψαν να ρίξουν βολές και κατά του προέδρου της ΠΑΕ.
Οι φετινές υποχρεώσεις δεν τελείωσαν, υπάρχει η ρεβάνς με την Μάντσεστερ  και το κύπελλο.
Ας περιμένουμε λοιπόν να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας και μετά να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.
Και να μη ξεχνάμε πως στον αγώνα με τον ΠΑΟ, η ήττα ήταν δικαιολογημένη, αφού κανείς δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητες του και ο προπονητής την πάτησε στο τομέα της τακτικής.
Για το ματς όμως με τον ΠΑΟΚ , η εικόνα ήταν διαφορετική. Ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του, αλλά δεν υπολόγισε τον αντίπαλο στη δύναμη , ούτε την ανοχή του διαιτητή στο αντιαθλητικό παιχνίδι.
Τώρα χρειάζεται ηρεμία για να βρει η ομάδα τα πατήματα της και τον προσανατολισμό της. Πιστεύω μάλιστα πως αυτές οι δύο ήττες θα αλλάξουν τα δεδομένα. Το θέμα είναι να μη παρασυρθεί κανείς σε ακρότητες και να πιστέψουν πως ο καλύτερος κερδίζει. Αν ο Ολυμπιακός - ομάδα και φίλαθλοι - παρασυρθούν από τα τελευταία γεγονότα  δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτε, αντίθετα θα χάσει πολλά. Άλλωστε οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να σηκώνονται όταν πέσουν !