Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Κάκος ,το παρασκήνιο και η τιμωρία του !

Αρνητικός πρωταγωνιστής του ντέρμπι της Τούμπας ήταν ο διεθνής Κερκυραίος διαιτητής Τάσος Κάκος. Έκανε τόσα λάθη που δεν του επιτρέπουν η πείρα και η θέση του.
Αν ο Κάκος δεν είναι ικανός να βγάλει ένα ντέρμπι εφαρμόζοντας πιστά τον κανονισμό , τότε τι να περιμένει κανείς από πολλούς άλλους του πίνακα της μεγάλης κατηγορίας.
Ο Κάκος βέβαια αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση και είναι υπό την προστασία της ΚΕΔ , ενώ φύλακας άγγελος του είναι ο επικεφαλής της επιτροπής Θανάσης Μπριάκος.
Ο Κάκος έχει χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα παιχνίδια αυτή τη σαιζόν , που ποιοτικά γι αυτόν δεν είναι η καλύτερη.
Το να αναφερθώ σε επί μέρους λάθη του δεν το θεωρώ σκόπιμο , άλλωστε τα είδε όλος ο κόσμος που ασχολήθηκε με το ντέρμπι.
Τάσος Κάκος
Περιμένω ωστόσο να δω την αντίδραση της ΚΕΔ, που έχει μπροστά της μια προκλητική όσο και απογοητευτική διαιτησία, από έναν διαιτητή που βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του.
Το πιο λογικό είναι η άμεση  περιθωριοποίηση του. Ο διαιτητής αυτός δεν έχει να προσφέρει πλέον απολύτως τίποτε στο χώρο για τον οποίο χαρακτηρίζεται επικίνδυνος.
Πιστεύω ακόμη πως κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα λάθη του Κάκου, ενδεχόμενα ούτε ο ίδιος.
Το θέμα όμως είναι άλλο. Αν ο αθλητικός δικαστής θα επέμβει αυτεπάγγελτα να τιμωρήσει τον διαιτητή. Γιατί για την ΚΕΔ αμφιβάλλω. Η ΚΕΔ που σε ένα άλλο ματς του ΠΑΟΚ με τα Γιάννενα άφησε άλλο διεθνή διαιτητή εκτός δράσης για 8 αγωνιστικές γιατί κατά τη γνώμη της ένα πέναλτι που καταλογίστηκε δεν έπρεπε να καταλογιστεί, κι ας το έκρινε ο παρατηρητής σωστό.
Ο Κάκος με την απόδοση του στο ντέρμπι έδειξε πως δεν έχει θέση πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά το ζητούμενο είναι τι θα αποφασίσουν αυτοί που τον υπερασπίζονται.
Από την άλλη πλευρά η διαιτησία του Κάκου φανέρωσε και την βούληση για εξυγίανση της διαιτησίας από τους παράγοντες  του ποδοσφαίρου . Φαίνεται όμως πως ΟΛΟΙ οι παράγοντες εμφορούνται από την ίδια νοοτροπία. Θέλουν η διαιτησία να ευνοεί την ομάδα τους , αλλά να μη χαρίζεται σε άλλους. Το ζήσαμε πέρυσι στον τελικό του κυπέλλου, αλλά και τώρα με την συμπεριφορά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ.
Για να φτιάξουν λοιπόν τα πράγματα και να μη έχουν έδαφος να κάνουν τα δικά τους οι διαιτητές πρέπει να το θελήσουν πρώτα οι παράγοντες του ποδοσφαίρου. Και το συμφέρον τους είναι να αποκηρύξουν μεθόδους διαιτησιών τύπου Κάκου, Κάμπαξη, Γιάχου και πολλών άλλων. Αν αυτοί , δηλαδή οι παράγοντες του ποδοσφαίρου περιμένουν άσπρη μέρα από πλευράς ΚΕΔ , κάνουν μεγάλο λάθος. Η ΚΕΔ δυστυχώς και δεν μπορεί και δεν ξέρει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Ο Κάκος με την διαιτησία του πυροδότησε τη βία μεταξύ των οπαδών. Κι ακολουθούν δύο ντέρμπι μεταξύ των ομάδων για το κύπελλο !!!
Κάποιος λοιπόν και έγκαιρα πρέπει να προλάβει τα χειρότερα.