Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τα κακά παιδιά της ΕΠΟ !

Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον πως μερικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου μεταξύ των οποίων και μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, σκέφτονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν ομάδα αντιπολίτευσης στον Γ. Σαρρή με σκοπό να τον ανατρέψουν από τη θέση του προέδρου.
Ονόματα δεν έχουν γραφεί κι έτσι δεν μπορώ να συγκεκριμενοποιήσω τις δικές μου θέσεις για καθένα από αυτούς, κάτι που οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ  γνωρίζουν πως δεν έχω πρόβλημα να πράξω.
Ωστόσο λένε οι ίδιες πληροφορίες πως οι πρωτεργάτες είναι στελέχη που ήθελαν αλλά δεν πήραν αξιώματα στη διοίκηση ή καλύτερα δεν πήραν τα αξιώματα που ήθελαν.
Σε πρώτη φάση να πούμε πως ο Σαρρής χρειάζεται πίστωση χρόνου και για να μάθει τη θέση και τις ευθύνες της, αλλά και για να εφαρμόσει τα σχέδια του, το πρόγραμμα του. Γιατί πως να το κάνουμε, άλλο είναι να διοικείς μια ποδοσφαιρική ένωση λίγων σωματείων , κι άλλο να είσαι η κεφαλή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

O  πρόεδρος της ΕΠΟ  Γιώργος Σαρρής
Είναι λοιπόν πολύ νωρίς να αρχίσουν τέτοιου είδους κινήματα και συναθροίσεις συνωμοσίας.
Βέβαια οι αντιδρούντες αν δεν μπορούν να ανεχθούν την κατάσταση μπορούν να κάνουν κάτι άλλο ευκολότερο από την ανατροπή του προέδρου. Να παραιτηθούν οι ίδιοι και να ησυχάσουν.
Όταν οι κύριοι αυτοί έβαζαν υποψηφιότητα υπό τον Σαρρή , έπρεπε να γνώριζαν τον άνδρα και τις απόψεις του. Επίσης ο Σαρρής αλλά και οι ίδιοι αποφάσισαν να δοκιμάσουν ένα νέο είδος διοίκησης με τη συμμετοχή προέδρων στο ΔΣ . Πρέπει λοιπόν να δούμε αν θα περπατήσει αυτό το σχέδιο και με πιο τρόπο.
Προς το παρόν ο Σαρρής δεν έχει αλλάξει τίποτε, αλλά είπαμε είναι νωρίς.
Θα μπορούσε όμως να αλλάξει ορισμένα πράγματα απλά, αμαρτίες του παρελθόντος. Να καταργήσει δηλαδή τις μετακινήσεις τόσο του ίδιου, όσο και στελεχών του σε business class θέσεις. Να καταργήσει επίσης να συνοδεύεται από κουστωδία περιπατητών και να μαζέψει τα έξοδα , τη στιγμή που σκέφτεται να κάνει περικοπές μισθών στους υπαλλήλους. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για κάθε μέλος της διοίκησης, ενώ είναι αδιανόητο να καλούνται στις συνεδριάσεις του ΔΣ όλα τα αναπληρωματικά μέλη τη στιγμή που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά και λόγου για το τυπικό της υπόθεσης. Η ΕΠΟ έχει χρέη και όσοι θέλουν να κάνουν ταξίδια αναψυχής από την επαρχία με διάφορα προσχήματα δήθεν υπηρεσιακών ζητημάτων της ΕΠΟ, πρέπει να σταματήσουν.
Αυτά θα ανατρέψουν τον Σαρρή αν δεν τα μαζέψει, κι όχι οι αντιδρούντες που ήθελαν και θέλουν θέσεις για το ονόρε.
Γιατί όλοι αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται , κατείχαν θέσεις, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν πρόσφεραν απολύτως τίποτε. Πρόσφεραν όμως στον εαυτό τους ταξιδάκια αναψυχής, βολτούλες , τσάμπα μόστρα και φιγούρα στο χωριό.
Η ΕΠΟ θέλει αλλαγές και μάλιστα σε πολλά. Κι αν δεν τα κάνει μια νέα διοίκηση όπως αυτή με δημοκρατικών αντιλήψεων πρόεδρο, τότε ποιος θα τα κάνει;
Ο Σαρρής πρέπει να μαζέψει τα κακά παιδιά της ΕΠΟ, να νοικοκυρέψει την Ομοσπονδία περιορίζοντας τα έξοδα της και να δει μπροστά.
Κουράστηκε ο κόσμος από τους σωτήρες και τους ισόβιους παράγοντες που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτε.
Τα τελευταία χρόνια πολλοί πέρασαν κι έφυγαν από την ΕΠΟ, δεν χάθηκε και της Βενετιάς το βελόνι, ούτε έσταξε η ουρά του γαϊδάρου. Η ΕΠΟ συνεχίζει να υπάρχει, αλλά το ζητούμενο είναι να μπορεί να αλλάζει εικόνα και να βελτιώνεται, γιατί μέχρι σήμερα βαδίζει στο τέλμα.
Ήρθε η ώρα λοιπόν ο Σαρρής να κάνει έργο , να σταματήσει τα λόγια και να κάνει αλλαγές που θα δείξουν κάτι διαφορετικό. Όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση....