Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Νέα ήθη από την ΕΠΟ

Νέα διοίκηση στην ΕΠΟ, νέα ήθη, νέες μεθόδους και ο καιρός είναι αυτός που θα δείξει το ορθό και ασφαλές όλων αυτών των ενεργειών.
Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία έκανε γνωστό ότι οργανώνει την ...άμυνα της απέναντι σε όλους όσους ασχολούνται με τα πεπραγμένα της , ενώ θα προσπαθήσει να προβάλει το έργο της με επαγγελματικό τρόπο.
Από τη μια η Ομοσπονδία απειλεί με μηνύσεις και αγωγές εναντίον όποιου δυσφημεί το έργο και τις πράξεις της. Κι από την άλλη αναφέρει πως θα συμβληθεί με διαφημιστικό οργανισμό για την προβολή του έργου της.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος εγκέφαλος έθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων τέτοια θέματα ώστε να γίνουν αποφάσεις.
Η ΕΠΟ οργανωτικά δηλαδή είναι τόσο ανίκανη ώστε να απαιτείται σε τέτοιες μάλιστα εποχές δαπάνη προβολής του έργου της; Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα κι αμφιβάλω αν υπάρχει άλλη Ομοσπονδία που να κινείται κατ αυτό το τρόπο. Το επικοινωνιακό κομμάτι κάθε επιχείρησης ή οργανισμού είναι θέμα εσωτερικών κινήσεων από τα αρμόδια τμήματα, αρκεί αυτά να οργανωθούν σωστά. Η επικοινωνιακή πολιτική έχει πολλές λύσεις και κατευθύνσεις, αρκεί να συνταχθεί ένα σωστό πρόγραμμα κινήσεων και εφαρμογών.
Το έργο της Ομοσπονδίας φαίνεται στις διοργανώσεις που κάνει, στα αποτελέσματα, στην αποδοχή του κόσμου και δεν χρειάζεται διαφημιστικός φορέας για να φανεί.
Η ΕΠΟ οφείλει να κάνει έργο σε θέματα οργάνωσης, καταπολέμησης της βίας, ανάπτυξης του αθλήματος, εφαρμογής των νόμων και των κανόνων του αθλήματος προς κάθε κατεύθυνση και με ίσες αποστάσεις. Αν κάτι από αυτά και άλλα πολλά δεν γίνουν, καμία διαφημιστική προβολή δεν μπορεί να πετύχει.
Αντί λοιπόν να γίνονται δαπάνες άσκοπες , ας φροντίσουν οι διοικούντες να οργανώσουν όλους τους τομείς και να κινηθούν με διαφανείς τρόπους προς όλους.
Από την άλλη η απειλή των μηνύσεων και αγωγών δείχνει αδυναμία, αλλά και πρόκληση.
Φυσικά είμαι υπέρ της θέσης να λογοδοτούν στη δικαιοσύνη όσοι με πρόθεση δυσφημούν πρόσωπα της διοίκησης και τον ίδιο τον οργανισμό. Αλλά αυτό δεν λέγεται, ούτε προαναγγέλλεται, είναι αυτονόητο.
Κριτική στο έργο της διοίκησης θα γίνεται είτε το θέλουν, είτε όχι οι διοικούντες. Κι είναι γνωστό πως και οι κρίνοντες κρίνονται....
Κανείς δεν μπορεί και με κανένα τρόπο να βάλει φίμωτρο στα ΜΜΕ ή στη κοινή γνώμη. Κι όποιος το επιχείρησε είχε τα αντίθετα αποτελέσματα.
Η ΕΠΟ οφείλει να χαράξει μια σωστή επικοινωνιακή πολιτική και να είναι ανοιχτή σε κάθε τι. Γιατί η ΕΠΟ δεν αποτελεί μαγαζάκι κανενός και οι διοικούντες αυτήν δεν είναι παρά πρόσκαιροι διαχειριστές των θεμάτων και καταστάσεων της.
Η προβολή του έργου γίνεται πάντα μέσω των εσωτερικών υπηρεσιών , όπως γραφείο Τύπου, τμήμα δημόσιων σχέσεων , μάρκετινγκ κ.α.
Πιστεύω πως η απειρία των διοικούντων οδήγησε σε τέτοιες αποφάσεις που καλό είναι να μη προχωρήσουν , αλλά αντίθετα να γίνει μια επανασυζήτηση των θέσεων και να ληφθούν σωστές αποφάσεις και να γίνουν σωστές ενέργειες.
Το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό άθλημα που αγγίζει κάθε κομμάτι της επικράτειας, κι αυτό πρέπει η ΕΠΟ να το αγκαλιάσει και να περάσει τα δικά της μηνύματα.
Η σωστή εφαρμογή των αθλητικών νόμων και κανόνων χωρίς εξαιρέσεις δίνει την εικόνα σοβαρότητας που απαιτείται να έχει ο χώρος.
Το ενδιαφέρον της ΕΠΟ σε όλες μα όλες τις Ενώσεις και η βοήθεια της για ομοιόμορφη ανάπτυξη είναι ένα άλλο κομμάτι και η προβολή όλων αυτών των γεγονότων που γίνονται είτε από την Ομοσπονδία, είτε από τις Ενώσεις, δίνουν στο κόσμο να καταλάβει την αλλαγή και την ιδιαιτερότητα.