Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Πράσινες ...ανατριχίλες !

Άντε να είσαι Παναθηναϊκός και να ζεις το φετινό δράμα της ομάδας σου.
Βέβαια όλες σχεδόν οι ομάδες κατά καιρούς περνάνε μια περίοδο κρίσης, αλλά αυτό που συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό είναι μοναδικό.
Ο Παναθηναϊκός έχει μια ανίκανη διοίκηση, κι αυτό το αποδεικνύουν τα γεγονότα. Μια διοίκηση που πειραματίζεται ή μάλλον μαθαίνει από τις γκέλες και τις γκάφες της, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί με τα διοικητικά στο ποδόσφαιρο.
Από την αρχή της σαιζόν έβαλαν υψηλούς στόχους, λες και είχαν την υπερομάδα, ενώ την ίδια στιγμή δεν κατάφεραν να κάνουν μια μεταγραφή της προκοπής. Και σα να μη έφτανε αυτό, έδιωξαν τον Καραγκούνη , που διαπρέπει σήμερα στη Φούλαμ και νιώθει απίθανα τυχερός!!!
Φερέϊρα - Αλαφούζος
Αυτή η διοίκηση δεν είχε τη δυνατότητα να αντιληφθεί τίποτε από όλα όσα συνέβαιναν στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Έτσι στήριξε τον Φερέϊρα, έδιωξε τον Κατσουράνη, και τον Πετρόπουλο, έβαλε στο περιθώριο τον Λάζαρο, έδιωξε στη συνέχεια τον Βύντρα και τον Μπουμσόνγκ, προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον Λέτο και το σπουδαιότερο, θέλοντας να συγκαλύψει τα λάθη και τις αδυναμίες της, έριξε το ανάθεμα της κατάστασης στη διαιτησία και την παράγκα, που ωστόσο δεν κατονομάζει ποια είναι ή ποιοι την συγκροτούν!
Όταν όλα πήγαν στο απροχώρητο, βρέθηκε ο τρόπος να αποχωρήσει ο Φερέϊρα και στη θέση του κλήθηκε ο ελάχιστων απαιτήσεων ( στο οικονομικό ) Ρότσα. Με το πρώτο θετικό αποτέλεσμα, πήραν πάλι μπρος τα τουιτ και οι βολές κατά της διαιτησίας , της ΕΠΟ, της παράγκας κ.λ.π, κ.λ.π. Μέχρι που η μηχανή ξαναμπούκωσε και ο Ρότσα κρίθηκε ως αδύναμος κρίκος. Εκδιώχθηκε λοιπόν κακήν κακώς ο Ρότσα για να αποκτηθεί ο παγκοσμίου φήμης και ανυπαρξίας Φαμπρί.
Μέχρι λοιπόν ο κύριος αυτός να μάθει που πέφτει το γήπεδο και ποιοι είναι οι παίκτες, το πουλάκι θα έχει πετάξει....
Το γιατί επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος προπονητής δεν το ξέρω και δεν με αφορά.
Εκείνο που ξέρω είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίκτες μεγάλης κλάσης για να σηκώσουν το βάρος της ομάδας στη πλάτη τους, κι ότι βρίσκεται με 20 βαθμούς στην 9η θέση της βαθμολογίας , πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που έχει 42 βαθμούς και τους ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννενα, Πανιώνιο.
Αυτά τα νούμερα και η κατάσταση δεν αλλάζουν, ούτε πως με 12 βαθμούς στη τελευταία θέση βρίσκονται η Κέρκυρα και η ΑΕΚ.
Αν κρίνουμε από όσα έγιναν και γίνονται για την ανεύρεση χρηματοδότη, τότε είναι απορίας άξιο γιατί ο σημερινός πρόεδρος παρέλαβε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη το πακέτο των μετοχών... Ο κύριος πρόεδρος όφειλε να γνωρίζει πως το μέγεθος του Παναθηναϊκού είναι τεράστιο και ο πρόεδρος του πρέπει να έχει και τη δύναμη και τα προσόντα, αλλά και τη δυνατότητα την οικονομική για να τον διοικήσει.

Όλα αυτά που γίνονται με τους προπονητές και τους επενδυτές να έρχονται και να φεύγουν, με τους παίκτες που στοχοποιούνται και διώχνονται, προκαλούν ανατριχίλες, όχι για τα γεγονότα αυτά καθ εαυτά, αλλά για το μέλλον της ομάδας που είναι σκοτεινό και δυσοίωνο.