Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η τακτική του Βενιζέλου κι ο δύσκολος δρόμος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ,διακρίνεται για την εξυπνάδα και την ευγλωττία του. Κι αυτό το καιρό έχει αναλάβει πολύ δύσκολο έργο.
Με το κόμμα του να έχει χάσει τη δύναμη του, γνωρίζει πως οι ψηφοφόροι του στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ευάγγελος  Βενιζέλος
Στόχος του λοιπόν να πολεμήσει από θέση ισχύος ως κυβερνητικός εταίρος τον ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό και συχνά - πυκνά επιτίθεται στην πολιτική που ακολουθεί το κόμμα της αριστεράς.
Από την άλλη στηρίζει τη ΝΔ και επιμένει στην εξάντληση της 4ετίας στη διακυβέρνηση της χώρας πιστεύοντας πως η πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ είναι καταστροφική για το κόμμα.
Με τα μέτρα που αναγκάζεται να παίρνει η κυβέρνηση, μέτρα αντιλαϊκά και φορομπηχτικά , θεωρείται βέβαιο πως θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές.
Ο Βενιζέλος παράλληλα προσπαθεί να αναδιοργανώσει το ΠΑΣΟΚ, έργο δύσκολο , αλλά όχι ακατόρθωτο. Ήδη άρχισε το ξεσκαρτάρισμα του κόμματος από τα βαρίδια του παρελθόντος και γνωρίζει πως ο δρόμος αυτός είναι ο μοναδικός που υπάρχει, καθώς κανείς Έλληνας δεν θέλει να ακούει για εκείνους που τον ώθησαν στην εξαθλίωση και τον ευτελισμό.
Με την πολιτική που ακολουθεί ο Βενιζέλος, χτυπάει σε δύο στόχους, την αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό και επιτίθεται σε κάθε πολιτική του.
Αλέξης  Τσίπρας
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει τα προεκλογικά του λάθη. Ήδη μαζεύτηκαν οι πολλές φωνές και απόψεις που υπήρχαν , οι ενστάσεις είναι πιο μετρημένες , αλλά ενώ επισημαίνονται τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν καταθέτει λύσεις.
Ο λαός δεν αντέχει πολιτικές σαν αυτές που σήμερα ακολουθούνται. Βλέπει το αδιέξοδο , αλλά είναι πλέον πιο λογικός και δεν παρασύρεται εύκολα. Η ψήφος του θα πάει στο κόμμα που θα του δώσει ελπίδα ζωής, μιας καλύτερης ζωής, από τη μιζέρια που τον οδήγησαν .
Φως δυστυχώς δεν υπάρχει και αποδεικνύεται πως οι υπάρχοντες πολιτικοί είναι κατώτεροι των αναγκών και των περιστάσεων.
Η χώρα και ο λαός της χρειάζονται πολιτικούς που να ξέρουν τα προβλήματα και κυρίως που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν. Οι θεωρητικοί της πολιτικής και της οικονομίας είναι μόνο για Πανεπιστημιακές έδρες κι όχι για την Βουλή.
Ζούμε ένα ιδιότυπο καθεστώς όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις και η αντιπολίτευση δεν έχει να προτείνει τίποτε.
Ο Βενιζέλος από την πλευρά του έχει στόχο να αλλάξει την εικόνα και την φιλοσοφία του κόμματος και προσπαθεί αν μπει στον ορφανό  Κεντρώο χώρο με απόκλιση προς τα αριστερά. Η διαφορά του με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν ακολουθεί αριστερές τακτικές και φαίνεται πως έχει μελετήσει τόσο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θέλετε την απότομη άνοδο της δύναμης του, αλλά και την ήττα του κόμματος που ενώ έφτασε πολύ κοντά στη βρύση δεν κατάφερε να πιει νερό.
Την ίδια ανάλυση κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό και θα δούμε το κόμμα της αξιωματικ΄ςη αντιπολίτευσης να αλλάζει γραμμή σε πολλά θέματα.
Με τα σημερινά δεδομένα η 4ετία θα βουλιάξει την άνευρη ΝΔ και θα δυναμώσει το κόμμα εκείνο που θα δώσει λύσεις και ελπίδες. Κι αυτό προσπαθεί να πετύχει ο Βενιζέλος γνωρίζοντας πως το έργο του είναι βαρύ και δύσκολο.