Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Υπάρχουν και δραστήριοι στην Κυβέρνηση !

Τα καλά πρέπει να λέγονται. Στη κοινωνία δεν είναι όλοι άχρηστοι. Το ίδιο και στη κυβέρνηση. Υπάρχουν στελέχη με ανοιχτά μυαλά που δείχνουν από την αρχή πως προσπαθούν για κάτι καλύτερο. Ανάμεσα σε αυτούς η Υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη και ο Υπουργός  Δημόσιας Τάξης  κ. Δένδιας.
Η πρώτη με δυο γρήγορες κινήσεις άρχισε να διαφημίζει τη χώρα μας και ταυτόχρονα ξεκλείδωσε τον κοινωνικό τουρισμό, με αποτέλεσμα και αρκετός κόσμος να απολαύσει ολιγοήμερες διακοπές και να κινηθεί η σχετική αγορά. Πιστεύω πως αυτή η Υπουργός θα καταφέρει κι άλλα. Κι είναι ευκαιρία να βρει τρόπο σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία, να δώσει πνοή στην βιομηχανία του κινηματογράφου. Να δώσει κίνητρα στις παραγωγές κυρίως του εξωτερικού, να έρθουν στη χώρα μας να γυρίσουν τα έργα τους και ταυτόχρονα να διαφημίσουν μέσω αυτών την Ελλάδα με τις καταπληκτικές της ομορφιές. Παράλληλα θα βρούνε δουλειά και αρκετοί Έλληνες ηθοποιοί σε εγχώριες ή διεθνείς παραγωγές.
Αυτή τη περίοδο η χώρα μας έχει ανάγκη από σωστή προπαγάνδα. Πρέπει όλοι όσοι μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα που έχουν στο εξωτερικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες, να τους δείξουμε το αληθινό μας πρόσωπο, κι αυτό που θέλει η Μέρκελ και τα τσιράκια της να έχουμε. Κι είναι μοναδική ευκαιρία να ανοίξουμε τις πόρτες για να έλθουν επενδυτές αυτού του χώρου.
Μέχρι σήμερα είχαμε πολιτικούς με στενό ορίζοντα, τόσο που δεν μπορούσαν να δούνε πιο μακριά από τη μύτη τους. Κι αυτός ο χώρος είναι τόσο ανεκμετάλλευτος , αλλά και τόσο πλούσιος σε τοπία και ομορφιές.
Από την άλλη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας, έδωσε εντολή συνεχούς ελέγχου των λαθρομεταναστών . Κι αυτό παρά τις αντιρρήσεις και αντιδράσεις των δήθεν προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, όπως θέλουν να αυτοπροσφωνούνται οι αριστεροί , πρέπει να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, κι όχι να γίνει μόνο στη πρωτεύουσα.
Η χώρα μας έχει κατακλυστεί από κάθε λογής λαθρομετανάστες. Πολλοί από αυτούς ληστεύουν , σκοτώνουν, κλέβουν, απειλούν τις ζωές μας, κι άλλοι ζητιανεύουν κάνοντας την Ελλάδα να φαίνεται πολύ μίζερη και απόμακρη χώρα.
Κανείς δεν έχει αντίρρηση να μείνουν και να εργαστούν οι νόμιμοι, οι άλλοι όμως πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες να φύγουν από την Ελλάδα και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Δεν υπάρχει μέρος αυτού του τόπου που να μη έχει κατακλυστεί από αλλοδαπούς. Κι η ευθύνη πέρα από την πολιτεία είναι και δική μας, που για διάφορους λόγους τους προσφέρουμε τις προϋποθέσεις παραμονής, όπως για παράδειγμα στέγες - τρώγλες και δουλειές που μυρίζουν παρανομία και παραβατικότητα.
Επιτέλους η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό της και την καλή της εικόνα.