Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Προεκλογικά παιγνίδια στην ΕΠΟ

Μέσα στον Οκτώβριο θα γίνουν οι εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης για τα επόμενα 4 χρόνια, αλλά οι ζυμώσεις και τα προεκλογικά έχουν ήδη αρχίσει.
Ο Διονύσης Ψωμιάδης αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης της ΕΠΣ Μακεδονίας εκδήλωσε τη διάθεση να είναι υποψήφιος. Παλιός κι έμπειρος παράγοντας του ποδοσφαίρου, παλιός ποδοσφαιριστής της Καλαμαριάς και άλλων μικρότερης κατηγορίας ομάδων της περιοχής.
Παρά την εμπειρία του ο Διονύσης Ψωμιάδης έχει ξεκινήσει λάθος, αφού καμία Ένωση δεν έχει εκφράσει την στήριξη της στο πρόσωπο του, ούτε καν η δική του, η ΕΠΣ Μακεδονίας.
Ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει φίλους και υποστηρικτές, έκανε μάλιστα πρόσφατα περιοδεία σε μερικές Ενώσεις, αλλά φως ακόμη δεν υπάρχει. Μερικές μάλιστα του ξεκαθάρισαν πως δεν προτίθενται να τον στηρίξουν.
Προς το παρόν ο Διονύσης Ψωμιάδης αρθρογραφεί και κοινοποιεί στα ΜΜΕ το πρόγραμμα του.
Κατά την άποψη μου δεν έχει ΚΑΜΊΑ  τύχη να εκλεγεί.
Πρώτο πρέπει να βρει τουλάχιστον 8 Ενώσεις να τον προτείνουν και να συγκεντρώσει 29-30 τουλάχιστον Ενώσεις για να κερδίσει.
Δύσκολα πράγματα.
Κατά δεύτερο λόγο, πρέπει να αφήσει τη Περιφέρεια και τη Θεσσαλονίκη και να εγκατασταθεί στην Αθήνα, αν εκλεγεί.
Κι αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο γι αυτόν.
Στο πρόγραμμα του μεταξύ άλλων αναφέρει πως θα κατατμήσει την διοίκηση της ΕΠΟ σε 5 περιφέρειες ώστε να υπάρχουν .... 5 διοικήσεις. Θέμα αστείο και ανέφικτο.
Προς το παρόν συζητείται η πρόθεση του και ο ίδιος αν πετύχει να είναι υποψήφιος θα μπορέσει να μιλήσει στη ΓΣ της Ομοσπονδίας.
Ο δεύτερος υποψήφιος που ανακοίνωσε την πρόθεση του είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης . Αυτός έκανε δύο συγκεντρώσεις. Μία στη Θεσσαλονίκη και μία στο Λουτράκι και συγκέντρωσε γύρω στις 15 Ενώσεις. Αν λάβουμε υπόψη πως δεν έχουν εκδηλωθεί επίσημα άλλες υποψηφιότητες, η συγκομιδή Ενώσεων είναι μηδαμινή.
Ο Γκαγκάτσης συγκεντρώνει κοντά του τις δυσαρεστημένες για διάφορους λόγους Ενώσεις της ΕΠΟ. Μεταξύ αυτών την Ήπειρο ( Μάντζιος ) , την Καρδίτσα ( Παλάσκας ), τον Βόλο ( Μπατζιάκας ), το Κιλκίς ( Χατζηαποστόλου ), την Λακωνία ( Καρράς ), το Ηράκλειο ( Τζώρτζογλου ) την Φωκίδα ( Καλύβας ), τις Κυκλάδες ( Σιγάλας ), το Λασίθι ( Σταυρακάκης ), την Δρόμου & Άμμου ( Μότσης ), την Πέλλα ( Νουσηκήρου ) , αλλά και τις Λάρισας, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας , Αχαΐας, όπως παράγοντες του περιβάλλοντος του διαδίδουν, ενώ λένε πως υπάρχουν κι άλλες που ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί.
Ο Γκαγκάτσης θα συγκεντρώσει ένα αριθμό Ενώσεων, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται δύσκολο να είναι ο αριθμός των Ενώσεων ικανός ώστε να κερδίσει τη μάχη. Σίγουρα πάντως θα το παλέψει.
Γιατί 15 ψήφους θα πάρει από τους υποψήφιους του στο ΔΣ, ενώ θα υπάρχουν κι ορισμένοι που θα θελήσουν να είναι επικεφαλής σε επιτροπές ή στις Εθνικές ομάδες....
Υποσχέθηκε ο Γκαγκάτσης να πληρώνονται οι υπάλληλοι των ΕΠΣ από την ΕΠΟ. Πράγμα δύσκολο σε τέτοιες εποχές με οικονομικά προβλήματα στη χώρα και με μια ΕΠΟ καταχρεωμένη από την εποχή του. Επίσης υποσχέθηκε να πληρώνει η ΕΠΟ τις διαιτησίες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, που κι αυτό φαντάζει ως ανέφικτο. Κι ακόμα υποσχέθηκε μέσα σε 30 ημέρες να τα αλλάξει όλα στην ΕΠΟ.
Βέβαια να σημειώσουμε ότι η ΕΠΟ λειτουργεί σύμφωνα με όσα εκείνος έκανε στα περίπου 7 χρόνια που ήταν πρόεδρος. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει χορηγούς τους οποίους βέβαια δεν κατονόμασε.
Οι συνεργάτες του λένε πως ο Γκαγκάτσης διδάχτηκε πολλά από τότε που έφυγε από την ΕΠΟ βλέποντας πολλά από τα στελέχη  που είχε να τον αδειάζουν . Κι ακόμα λένε πως ωρίμασε, αν και δεν είναι φρούτο !
Όλοι μας γνωρίζουμε πως από τις εξαγγελίες έως την πραγματοποίηση , ο δρόμος είναι μακρύς. Κι ακόμη ξέρουμε πως πολλές εξαγγελίες μέχρι σήμερα έμειναν ανεκπλήρωτες.
Πολλά θα φανούν στη συνέχεια , όταν θα εμφανιστούν και οι νέοι μνηστήρες.
Μέχρι τότε ο Γκαγκάτσης θα είναι ο μοναχικός καβαλάρης και θα κινείται με αισιοδοξία, σχέδια, εξαγγελίες και πολλά άλλα.
Υπομονή !