Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ταραχή στη παράταξη Γκαγκάτση

Από τη μια οι άνθρωποι που αποτελούν στα προεκλογικά της ΕΠΟ την παράταξη Γκαγκάτση δείχνουν σίγουροι για την επικράτηση τους και διαδίδουν πως έχουν εξασφαλίσει 33 Ενώσεις οπότε κι εκλέγονται, κι από την άλλη ασχολούνται με τη διαιτησία.
Ο υπαρχηγός του Γκαγκάτση, μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Βασίλης Χατζηαποστόλου, κάλεσε τον φερόμενο ως υποψήφιο πρόεδρο της Ομοσπονδίας και πρόεδρο σήμερα της ΚΕΔ/ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, να παραιτηθεί από τη θέση του. Ζήτησε ακόμη τις αξιολογήσεις να τις κάνουν τα μέλη της ΚΕΔ που έχουν την ιδιότητα του διαιτητή χωρίς την ανάμειξη του Σαρρή.
Όλο αυτό το έργο πάσχει , αλλά και προκαλεί.
Πρώτο ο Γ. Σαρρής δεν ανακοίνωσε μέχρι στιγμής την υποψηφιότητα του και είναι στη διακριτική του ευχέρεια να την ανακοινώσει όποτε εκείνος κρίνει απαραίτητο και αναγκαίο και μέσα στα χρονικά περιθώρια που οι κανονισμοί του δίνουν.
Δεύτερο , ποτέ έως σήμερα δεν απαιτήθηκε από άλλο υποψήφιο , η παραίτηση μέλους του ΔΣ που ήθελε να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές. Γιατί αν ο Σαρρής επηρεάζει το σώμα ως πρόεδρος της ΚΕΔ, τότε τι έκανε ο Γκαγκάτσης που ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας μέχρι και την ημέρα των εκλογών;
Τρίτο , αφού η παράταξη Γκαγκάτση θεωρεί ότι έχει εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό Ενώσεων που θα την ψηφίσουν, γιατί ανησυχεί ποιος είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔ και τι θα κάνει ο όποιος αντίπαλος τους.
Τέταρτο , τι σημαίνει για τον Χατζηαποστόλου, αλλά και κάθε άλλο παράγοντα του ποδοσφαίρου η διαιτησία; Ομολογεί κανείς ότι η διαιτησία χειραγωγείται και η ΚΕΔ απλά εκτελεί εντολές;
Κι αν η παράταξη Γκαγκάτση ξέρει κάτι γιατί δεν το καταγγέλλει ώστε οι αρμόδιοι να πράξουν τα δέοντα. Γιατί ο ίδιος ο Γκαγκάτσης στη συγκέντρωση των εκλεκτών του στο Λουτράκι διαβεβαίωσε πως την επομένη της εκλογής του , θα αλλάξει όλους τους πίνακες διαιτητών.
Βλέπουμε λοιπόν πως η διαιτησία παίζει κι άλλο ρόλο από αυτόν πού όλοι γνωρίζουμε. Κι αν σήμερα υπάρχουν παράγοντες που στηρίζονται στην διαιτησία, καιρός είναι να μη εκλεγούν και να πάνε οριστικά σπίτι τους.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά στην παράταξη Γκαγκάτση κάτι δεν πάει καλά. Γιατί δεν μπορεί από τη μια να αμφισβητούν τις διοικητικές ικανότητες του Σαρρή και από την άλλη να τρέμουν για τις όποιες κινήσεις τους.
Προφανώς η αλήθεια είναι αυτή που σέρνεται, ότι και οι ίδιοι γνωρίζουν πως δεν τους βγαίνουν τα κουκιά και παίζουν ένα παιγνίδι εντυπώσεων.