Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Το παιγνίδι του Πάγκαλου

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αποστρατεύτηκε από την πολιτική. Κατάλαβε τα δύσκολα και δεν έβαλε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές.
'Ηταν σοφή η απόφαση του, γιατί θα τον ...έφευγαν, αντί να φύγει με τη θέληση του. Αυτός προτίμησε το δεύτερο.
Η συνέχεια αποδεικνύει πως ο Πάγκαλος δεν ήταν προετοιμασμένος να ιδιωτεύσει.
Άρχισε μετά από λίγο με παρεμβάσεις επί των πολιτικών πεπραγμένων. Γνωρίζοντας όμως πως τώρα δεν καλύπτεται με την ασυλία, ήταν προσεκτικός και λιγότερο αψύς.
Μια ανοησία της στιγμής με τη φράση " μαζί τα φάγαμε" του έδωσε την έμπνευση να ξαναμπεί στο παιγνίδι. Έστησε λοιπόν μια τεράστια ιστορία και τσίμπησαν αρκετοί, που θέλησαν να πάρουν μέρος στο παιγνίδι.
Εγώ συμφωνώ με τη φράση του Πάγκαλου " μαζί τα φάγαμε" . Και για να μη παρεξηγηθώ θα πω ότι καταλαβαίνω πως όλοι μαζί οι πολιτικοί τα έφαγαν. Γιατί αυτοί είχαν το μαχαίρι, αυτοί και το πεπόνι που λέει κι ο λαός.
Θεόδωρος Πάγκαλος τρώγων
Μαζί τα έφαγαν λοιπόν και τώρα ο Πάγκαλος ζητάει τα ρέστα και συνενόχους.
Ο Πάγκαλος είχε θεσμικό ρόλο, κι από αυτόν είναι υπόλογος είτε τα έφαγαν οι 300, είτε άλλοι, γιατί αφού γνώριζε όπως αποδεικνύεται  δεν μίλησε ποτέ. Αν πάλι δεν γνώριζε, δεν μπορεί σήμερα να λέει αυτή τη φράση.
Όπως και να το κάνουμε ο Πάγκαλος είναι ο μόνος που δεν μπορεί να μιλάει. Τόσα χρόνια στο κουρμπέτι και δεν μίλησε, δεν ξεσκέπασε, δεν αντέδρασε.
Κι επειδή πρέπει να τον θεωρούμε έντιμο άνθρωπο, να δεχθούμε ότι λέει. Αρκεί να μας πει αυτά που ξέρει για τη δική του πλευρά. Ο πληθυντικός δείχνει δύο όψεις, δύο πλευρές. Η μία λέω εγώ, είναι ο ελληνικός λαός. Η άλλη πρέπει να είναι οι πολιτικοί. Κι επειδή αυτός είναι πολιτικός και επί μερικές 10ετίες στέλεχος της Βουλής, να μας πει τι ξέρει γι αυτούς που τα έφαγαν, τους δικούς του.
Αν πάλι δεν γνωρίζει τίποτε τότε καλό είναι να κλείσει το στόμα του, αφού σκεφτεί πρώτα ότι υπάρχουν και νοήμονες στο κόσμο αυτό.
Πρέπει ο τέως υπουργός να καταλάβει πως μας κούρασαν όλα αυτά τα κόλπα των πολιτικών γι αυτό και σχεδόν διαλύθηκε το κόμμα του. Αν έχει να πει κάτι καθαρά και με ονοματεπώνυμο , να το πει και να είναι σίγουρος πως θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες. Αν δεν έχει να πει κάτι ή φοβάται να μιλήσει, ας ασχοληθεί με το σπορ που του αρέσει , τις ντοματοσαλάτες με τις παπάρες...