Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ανέτοιμος ακόμη ο Ολυμπιακός

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού μπροστά στο κοινό του για πρώτη φορά  στη νέα αγωνιστική περίοδο κόντρα στην Ισπανική Μάλαγα ( 3-3 ) δεν ικανοποίησε.
Βέβαια η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη. Κι ο προπονητής δείχνει να κάνει δοκιμές, να ψάχνει σχήματα , τακτικές, συστήματα και λύσεις. 
Όλα αυτά όμως πρέπει να τελειώσουν γρήγορα και ο Ζαρντίμ να καταλήξει καθώς απέμειναν 17 ημέρες μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.
Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται να έχει λύση το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας έχοντας στη διάθεση του Μήτρογλου, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Πάντελιτς, Αμπντούν, αλλά πρέπει να βρει σωστές λύσεις στη μεσαία γραμμή και κυρίως στην άμυνα όπου θα φανεί το κενό των Αβραάμ και Μέλμπεργκ που αποτελούσαν τα τελευταία χρόνια αχτύπητο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και εγγύηση για την ομάδα.
Πιστεύω πως και για τη θέση του τερματοφύλακα έχει αξιόπιστες λύσεις ο Πορτογάλος, που θα πρέπει να δώσει τη ταυτότητα του στην ομάδα , γιατί αυτό που είδαμε την Τρίτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική.
Προφανώς  οι πολλοί ποδοσφαιριστές που έχει κοντά του ο προπονητής , να του δημιουργούν σύγχυση. Ίσως να θέλει να μη αδικήσει κανένα, αλλά ο καιρός περνάει και κάπου πρέπει να καταλήξει.
Γεγονός είναι πως ο Μήτρογλου συνέχισε να κάνει αυτό που ξέρει καλά, να βάζει γκολ, κι ας έχει αμφισβητηθεί τόσο από τον Βαλβέρδε με αποτέλεσμα να κάνει τα δύο τελευταία χρόνια τον ....δοκιμαζόμενο - γυρολόγο σε Πανιώνιο και Ατρόμητο. Ο ποδοσφαιριστής αυτός ξέρει μπάλα, έχει τεχνική , μυρίζεται το γκολ, είναι φορ περιοχής , δεν είναι γρήγορος , αλλά είναι αποτελεσματικός.
Η χρησιμοποίηση των Φετφατζίδη και Λυκογιάννη, δείχνει προπονητή που ποντάρει σε νέους ηλικιακά παίκτες. Μακάρι να μπορέσει να τους κερδίσει και να τους πάρει ότι καλό έχουν.
Ο Ολυμπιακός της περασμένης Τρίτης έδειξε τα κακά στοιχεία του παρελθόντος , με δύο εικόνες , μία ανά ημίχρονο κι αλίμονο αν το φαινόμενο αυτό συνεχιστεί και φέτος. Προσωπικά θέλω να πιστεύω πως οφείλεται στις δοκιμές του προπονητή. Ωστόσο από δω και πέρα πρέπει ο Ζαρντίμ να παρουσιάσει τη βασική του 11αδα ώστε να προλάβει τις επίσημες υποχρεώσεις.
Να πω ότι είναι απαράδεκτο γεγονός να κάνει η ομάδα σκάουτινγκ από τον περασμένο χειμώνα και ακόμη να μη έχει καταλήξει σε μεταγραφές. Κι αυτό σημαίνει πολλά , αφού ο προπονητής πρέπει να περιμένει, ή να κάνει αλλαγές στα τελικά πλάνα του, ενώ και οι παίκτες που θα αποκτηθούν δεν θα έχουν την ίδια φυσική κατάσταση με τους υπόλοιπους....
Γενικά η ομάδα δεν είναι έτοιμη, δεν ικανοποίησε και δεν πρέπει να κριθεί με αυστηρότητα λόγο της περιόδου συγκρότησης της από το νέο προπονητή.
Ας ελπίσουμε πως τα πειράματα θα τελειώσουν γρήγορα και με επιτυχή αποτελέσματα.