Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Το πράσινο ... μίλι !

Οι σκέψεις των ανθρώπων , όπως και οι χαρακτήρες διαφέρουν μεταξύ τους. Καθένας μας είναι μια μοναδικότητα που δεν μοιάζει με άλλη καμία. Κι είναι δύσκολο να καταλάβεις εύκολα τι σκέπτεται κανείς, τι θέλει, πως και γιατί ενεργεί όπως ενεργεί. Το σίγουρο είναι πως κάθε τι έχει το σκοπό και το στόχο του, που εμείς μόνο αυθαίρετα μπορούμε να ερμηνεύσουμε.
Έτσι λοιπόν δεν μπόρεσα μέχρι στιγμής να καταλάβω τι γίνεται στον Παναθηναϊκό.
Ο κ. Γιάννης Αλαφούζος
Γιατί αναμείχθηκε ο κ. Γιάννης Αλαφούζος , όταν μέχρι σήμερα φαίνεται πως χρήματα δεν βάζει , ούτε μπορεί να λύσει τα προβλήματα.
Βέβαια ο κ. Αλαφούζος δεν είναι μόνος του στον Παναθηναϊκό, υπάρχουν τα άλλα μέλη της διοίκησης και φυσικά οι μέτοχοι.
Γιατί όλοι αυτοί οι συνυπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης στον σύλλογο κρατούν τέτοια περίεργη στάση αποχής και σιωπής;
Στην αρχή της περιόδου , για τους ιθύνοντες έφταιγε το παρασκήνιο, η παράγκα που δεν απέδειξαν ότι υπάρχει, η νέα διοίκηση της ΕΠΟ , ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός και στη κορυφή η κατευθυνόμενη διαιτησία.
Με τη πάροδο του χρόνου , η ομάδα έβγαζε προς τα έξω τα πραγματικά προβλήματα που υπήρχαν, αλλά κανείς δεν έβλεπε το δάσος, γιατί στραβωνόταν με το δέντρο!!!!
Η απειρία των διοικούντων, η οικονομική δυσπραγία και τα προσωπικά πάθη , οδήγησαν τον Παναθηναϊκό πολύ γρ΄΄ηγορα εκτός παιγνιδιού, εκτός στόχων.
Μια σωστή κίνηση δεν έγινε.
Για παράδειγμα καθυστέρησε πολύ να α΄ντικατασταθεί ο προπονητής , κι έγιναν λάθη στη διαδοχή του. Μεταγραφές δεν έγιναν παρά το γεγονός ότι έδιωξαν στελέχη που κράταγαν ψηλά επί χρόνια την ομάδα. Ο Καραγκούνης πρωταγωνιστεί στη Φούλαμ, ο Κατσουράνης βασικός και χρήσιμος στον ΠΑΟΚ, ο Πετρόπουλος βάζει γκολ και ξελασπώνει την ΑΕΚ κ.α. Μετατέθηκαν οι ευθύνες της κακής πορείας μόνο στους παίκτες, με αποτέλεσμα να χαλάσει το κλίμα των αποδυτηρίων.
Η ομάδα αυτή έχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνάμεις και τις δυνατότητες της. Είναι πλέον εύκολος και προβλέψιμος αντίπαλος για κάθε άλλη ομάδα. Η ποιότητα των παικτών της υστερεί άλλων και τα λάθη που γίνονται στους αγώνες παιδαριώδη, όπως η απόκρουση του Καπίνο στη φάση που προηγήθηκε του γκολ που σημείωσε ο Πλατανιάς και πήρε μέσα από τα χέρια των πρασίνων το εισιτήριο για τους 8 του κυπέλλου.
Παράλληλα με όσα λένε οι υπεύθυνοι τόσο περισσότερο μικραίνουν τον Παναθηναϊκό. Γιατί για μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί κανείς να στέκεται στην λάθος εκτέλεση ενός πλάγιου άουτ, ούτε στο μη καταλογισμό ενός πέναλτι κι αυτά να αποτελούν σχεδόν πάντα  άλλοθι για τους παίκτες .
Ένα μίλι προβλημάτων υπάρχει στον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή , που αντί να τα λύσουν οι υπεύθυνοι τα πολλαπλασιάζουν. Και δυστυχώς δεν κατάλαβαν πως τους ...κατάλαβε κι ο κόσμος που αντί να οργίζεται τους λυπάται και γυρίζει τη πλάτη του. Να όπως για παράδειγμα που χθες το βράδυ οργανώθηκε πλάνο απόδρασης της αποστολής που επέστρεψε από τα Χανιά, από το Ελευθέριος Βενιζέλος και δεν είχε πάει ούτε ένας να τους αποδοκιμάσει....
Ας συνεχίσουν λοιπόν ο κ. Αλαφούζος και οι συνεργάτες του να ασχολούνται με την διαιτησία που τους αδικεί και να μη βλέπουν τα πραγματικά αίτια της οδυνηρής πτώσης του Παναθηναϊκού, ο οποίος τώρα θα βρει κι άλλα προβλήματα ,πολλά , μπροστά του.