Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η συρρίκνωση των εισοδημάτων

Όλοι μας σχεδόν  έχουμε πειστεί πως η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που δεν κυβερνά, αλλά εκτελεί εντολές των πιστωτών της. Κανένα πρόγραμμα, καμία απόφαση δεν έχει να κάνει με προεκλογικές εξαγγελίες, ή με κάποιο πρόγραμμα διακυβέρνησης.
Άλλα λένε τη μια μέρα, κι άλλα κάνουν την επόμενη. Κανείς Έλληνας δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει και το μόνο που έχει συνηθίσει είναι οι δυσάρεστες εκπλήξεις και πολλά, μα πάρα πολλά ψέμματα.
Γεγονός είναι πως η Ελληνική Βουλή έχει μόνο επαγγελματίες πολιτικούς. Στελέχη που δεν έχουν ασκήσει το επάγγελμα τους, ή που το εγκατέλειψαν χρόνια τώρα.
Ο αρχιτέκτονας της πολιτικής της λιτότητας Αντ. Σαμαράς
Οι συνθήκες κυρίως οι οικονομικές είναι καταπληκτικές για τους βουλευτές που ενώ αποστερούν από το λαό κάθε προνόμιο που με αγώνες είχε κατακτήσει, οι ίδιοι απολαμβάνουν των προνομίων τους που τα περισσότερα είναι προκλητικά συγκρινόμενα με τα βάρη που σηκώνει σήμερα ο λαός.
Το σχέδιο λένε είναι η ανάπτυξη, αλλά ανάπτυξη δεν βλέπουμε.
Τα κόμματα τσακώνονται μεταξύ τους , λες και τα στελέχη τους ζούνε σε άλλη χώρα και δεν καταλαβαίνουν τα προβλήματα του λαού.
Τα προβλήματα της διαφθοράς καταπολεμούνται μόνο στα λόγια, ενώ δεν υπάρχει υπηρεσία που να μη σκεπάζει και κάποιο σκάνδαλο.
Η ολιγαρχία μένει ανέγγιχτη κι ίσως να υπάρχει εξήγηση που να έχει να κάνει με τις ιδιαίτερες σχέσεις ολιγαρχών και πολιτικών.
Και το μόνο που γίνεται εύκολα είναι η μείωση μισθών και συντάξεων. Κι εδώ είναι το ζήτημα, ο στόχος τους είναι η συρρίκνωση των εισοδημάτων ώστε να φτάσουμε όλοι σε επίπεδο εξαθλίωσης και να βγούνε κερδισμένοι οι λίγοι.
Τουλάχιστον τρία χρόνια τώρα μιλάνε για αποκρατικοποιήσεις και δεν κουνιέται φύλλο. Υπάρχουν μάλιστα κι εκείνοι οι λαϊκιστές που τάσσονται κατά των αποκρατικοποιήσεων για να μαζεύουν ψήφους, ενώ δίνουν την εικόνα πως κάθε αποκρατικοποίηση είναι ο μπαμπούλας που θα καταστρέψει την Ελλάδα. Την ίδια ώρα αποδεικνύεται πως κανένας οργανισμός κρατικός δεν δουλεύει σωστά, είτε γιατί διοικείται από ανίκανα στελέχη, είτε γιατί αυτά έχουν άλλα πράγματα στο κεφάλι τους.
Κανείς δεν ασχολείται επί της ουσίας με την φοροδιαφυγή και τα φορολογικά μέτρα που παίρνουν είναι φορομπηχτικά με σκοπό την εξαθλίωση. Δεν υπάρχει επιχείρηση που ανεξάρτητα με την οικονομική της κατάσταση να μη εκμεταλλεύται τους εργαζόμενους , μειώνοντας μισθούς και αυξάνοντας τις ώρες απασχόλησης.
Θεατής των εντολών ο Αλέξης Τσίπρας
Δύο χρόνια κράταγαν στα χέρια τους τη λίστα με τους καταθέτες στο εξωτερικό κι αντί να κάνουν τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν , ακόμη ασχολούνται ποιος και γιατί απέκρυψε το ζήτημα.
Κανένα μεγάλο θέμα δεν έχει ανοίξει. Κανένα έργο ουσίας δεν γίνεται. Λάθη επί λαθών και υψηλή φορολογία που συρρικνώνει το εισόδημα και αποστερεί το λαό από αγορές πάσης φύσεως με συνέπεια να γογγύζει η αγορά.
Πως εννοούν όλοι αυτοί οι ανίκανοι την ανάπτυξη;
Ποιος μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς χρήματα;
Η χώρα έχει μπει σε μια μακρά περίοδο τραγικής λιτότητας όπου οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
Λάθη στη πολιτική της ανάπτυξης της οικοδομής, με περίπου 200 επαγγέλματα που ζούνε από την οικοδομή να υποφέρουν. Λάθη στην αγορά του αυτοκινήτου. Λάθη στη φορολογία του αυτοκινήτου. Λάθη παντού και συνεχής οικονομική τρομοκρατία.
Κι ενώ ακόμη και οι ξένοι πολιτικοί , οικονομολόγοι και επιχειρηματίες επισημαίνουν πως το πρόγραμμα αυτό δεν βγάζει πουθενά, αυτοί πειθήνια όργανα των αφεντικών τους δεν αντιδρούν και κοροϊδεύουν το κόσμο που έχει φτάσει πλέον στα όρια του.
Το δυστύχημα για τη χώρα είναι η έλλειψη ενός ηγέτη που θα πείσει το κόσμο να τον ακολουθήσει και ορθώνοντας το ανάστημα του να μας βγάλει από το αδιέξοδο που μας οδήγησαν 300 ανίκανοι.