Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Οι εκπρόσωποι του ποδοσφαίρου στην ΕΟΕ και οι αλλαγές.

Το περασμένο Σάββατο έγινε η έκτακτη γενική συνέλευση των ποδοσφαιρικών Ενώσεων της ΕΠΟ, όπου αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας της Ένωσης Δρόμου και Άμμου και την εκλογή για την ΕΟΕ των εκπροσώπων της.
Τακτικό μέλος για την ΕΟΕ εκλέχθηκε ο τέως πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και αναπληρωματικό μέλος ο σύμβουλος της ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Κεφαληνίας - Ιθάκης Βαγγέλης Μαζαράκης.
Η εκλογή Πιλάβιου ήταν ότι καλύτερο. Έμπειρος πλέον παράγοντας, μορφωμένος , ανοιχτό μυαλό και σωστή αντίληψη των πραγμάτων , αλλά και άνθρωπος χαμηλών τόνων.
Από τις 56 Ενώσεις που είχαν δικαίωμα ψήφου, προτίμησαν την επιλογή του οι 36, ενώ βρέθηκαν στην κάλπη 11 άκυρα και 8 λευκά ψηφοδέλτια. Η άρνηση των 20 Ενώσεων  στο πρόσωπο του Πιλάβιου έχει να κάνει με την μικροπολιτική της αντιπολιτευτικής δράσης ορισμένων , κι όχι με το πρόσωπο γιατί αν συνέβαινε το δεύτερο θα υπήρχαν στην κάλπη 20 ψηφοδέλτια με ΟΧΙ.
Τι μπορεί να κέρδισαν αυτοί οι παράγοντες;
Έδειξαν μήπως την ... ισχυρή αντιπολιτευτική τους δύναμη; Απλά έδειξαν το τρόπο σκέψης τους.
Ωστόσο η άρνηση αυτή δεν αντανακλά την δύναμη της αντιπολίτευσης αυτής καθεαυτής, αλλά στη συμπάθεια και εκτίμηση στο πρόσωπο του υποψηφίου.
Γιατί στο δεύτερο θέμα της γενικής συνέλευσης που ήταν η αναστολή εργασιών της Ένωσης Δρόμου και Άμμου, η διοίκηση έδειξε να αυξάνει την δύναμη της από 37 σε 44, που σημαίνει ότι Ενώσεις που δεν ψήφισαν την διοίκηση στις πρόσφατες εκλογές, άλλαξαν ρότα και τώρα είναι  μαζί της κι αυτές είναι η Κοζάνη, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Λακωνία, η Πέλλα, η Φωκίδα.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά η επιλογή Πιλάβιου ως εκπροσώπου του ποδοσφαίρου στην ΕΟΕ είναι ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει.
Βαγ. Μαζαράκης
Από την άλλη είχαμε την εκλογή του αναπληρωματικού μέλους του Βαγγέλη Μαζαράκη, ενός δραστήριου και φιλόδοξου παράγοντα, που μέχρι σήμερα απέδειξε πως ξέρει και μπορεί να χειρίζεται θέματα και ζητήματα του ποδοσφαίρου με εξαιρετική επιτυχία. Ο Μαζαράκης πέτυχε σε όλους τους τομείς που ανέλαβε , κινούμενος με διπλωματικότητα και χωρίς να ανοίξει μέτωπα. Βέβαια την άνοδο του και τις επιτυχίες του μερικοί δεν τις βλέπουν με καλό μάτι γι αυτό εκλέχτηκε με 32  ψήφους , ενώ στις εκλογές για το ΔΣ είχε συγκεντρώσει 49!
Αυτή τη φορά δεν ψηφίστηκε από το αντίπαλο στρατόπεδο που τον είχε πριμοδοτήσει στις εκλογές γιατί προφανώς δεν δέχθηκε να γίνει πιόνι άλλων.
Ο Μαζαράκης είναι φίλος μου , το ξέρουν όλοι όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο χώρο, κι είναι από τους ανθρώπους που ξέρει να σέβεται και να εκτιμά καταστάσεις. Για την Κεφαλονιά και πιο πολύ για την ΕΠΣ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, είναι υπέρτατη τιμή η εκλογή του ως αναπληρωματικού στην ΕΟΕ. Ο αριθμός των ψήφων δεν μετράει τόσο, όσο η εκλογή. Άλλωστε σε λίγο καιρό οι αριθμοί θα έχουν ξεχαστεί....
Η Ένωση αυτή μικρή μεν, αλλά σημαντική αφού ανέδειξε έναν παράγοντα όπως ο Μαζαράκης , που με την παρουσία του σε φόρουμ της ΟΥΕΦΑ , στο ΔΣ και τώρα στην ΕΟΕ , της δίνει μια ιδιαίτερη αίγλη.
Οι Ενώσεις που επέστρεψαν στο...μαντρί ακολούθησαν το δρόμο πολλών άλλων όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Και καλά πολύ καλά έκαναν γιατί αυτό απαιτούσε το συμφέρον των σωματείων τους. Ωστόσο αυτή η μεταστροφή πρέπει να προβληματίσει και τους διοικούντες, γιατί είναι ένα ρεύμα που αλλάζει ανεξάρτητα με τη δυναμική που εκφράζει σήμερα.
Να μη ξεχνάμε την παντοδυναμία Γκαγκάτση , που σήμερα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από την πλειονότητα των Ενώσεων, εκείνων  τουλάχιστον που κάποτε θεωρούσε δικές του...
Στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν, η μπάλα δεν είναι ποτέ στάσιμη, κινείται και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα γι αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ... προσεδάφιση των παραγόντων εκείνων που χάριν της εφήμερης δόξας πετάνε στα σύννεφα.