Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Σφίγγα ο Πρόεδρος ανεβάζει το θερμόμετρο !

Είπα να γράψω για την ΕΠΟ από την άλλη εβδομάδα, αλλά δεν με αφήνουν να αγιάσω κάτι καλόπαιδα. Ας πάμε λοιπόν από σήμερα και να περιμένετε πολλές αποκαλύψεις....
Ο υδράργυρος στα ύψη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος , τον ανεβάζει περισσότερο σε ορισμένους.
Σφίγγα ο πρόεδρος και σε κανένα δεν αποκαλύπτει αν θα βάλει υποψηφιότητα ή θα αποσυρθεί.
Από την άλλη οργιάζουν οι φήμες πως  υποψηφιότητα για πρόεδρος θα βάλει ο πρόεδρος της ΚΕΔ και της ΕΠΣ Χίου , γιατρός στο επάγγελμα Γιώργος Σαρρής.
Ένας ακόμη υποψήφιος ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Γκαγκάτσης.
Κάποιοι άλλοι που ήθελαν να βάλουν υποψηφιότητα, ή που έλεγαν πως θα βάλουν , έμειναν πίσω για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν. Κατά την άποψη μου δεν έχουν τα κότσια για τη θέση αυτή και χρειάζονται στήριξη και πλάτες....
Για να αναλύσουμε μέχρις εδώ την κατάσταση....
Ο Πιλάβιος δεν μιλάει , γιατί προφανώς παρακολουθεί τα γεγονότα και ιδιαίτερα το παρασκήνιο. Μπορεί να έχει αποφασίσει να αποσυρθεί και θέλει να μετρήσει τους φίλους του , αλλά και την αξιοπρέπεια των παραγόντων του ποδοσφαίρου. Μπορεί όμως να είναι υποψήφιος και να έχει δέσει γερά τον γάιδαρο του και τους αφήνει όλους να εκτίθενται. Και στις δύο περιπτώσεις, αυτός θα είναι ο κερδισμένος.
Ο Σαρρής αναδείχθηκε εκμεταλλευόμενος τη θέση που του έδωσε ο Πιλάβιος ως πρόεδρος της ΚΕΔ, αφού από τη μέρα που ανέλαβε το πόστο αυτό άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και να αποκτά ισχυρά ερείσματα. Βέβαια αν εκλεγεί δεν θα είναι ούτε πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου, ούτε πρόεδρος της ΚΕΔ  και φαντάζομαι πως θα μετακομίσει στην Αθήνα, αφού δια αλληλογραφίας ή τηλεφώνου δεν μπορεί να διοικηθεί ένας οργανισμός όπως είναι η ΕΠΟ. Μέχρι σήμερα ο Σαρρής έλεγε πως αν βάλει υποψηφιότητα ο Πιλάβιος δεν θα είναι αυτός υποψήφιος , κι αυτή η στάση τον τιμά ιδιαίτερα.
Ο Σαρρής έχει όλα τα τυπικά προσόντα για πρόεδρος στην ΕΠΟ. Όταν θα αναρριχηθεί στη θέση θα δούμε αν έχει και τα ουσιαστικά.
Για τον Σαρρή λένε πως έχει το χρίσμα από τον ... Ολυμπιακό. Ωστόσο ο Ολυμπιακός ή ο πρόεδρος του Βαγγέλης Μαρινάκης επίσημα δεν έχει ανακοινώσει κάτι. Μπορεί να έχουν γίνει συζητήσεις αλλά αυτό δεν λέει τίποτε.
Από την άλλη ο Γκαγκάτσης , ενώ από μόνος του εγκατέλειψε το 2008 τη θέση που είχε εκλεγεί, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησης του, τώρα πάλι χωρίς καμία εξήγηση δήλωσε πως θα είναι πάλι υποψήφιος.
Από τότε που είχε την παντοδυναμία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου όμως μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο μύλο και έχουν αλλάξει πολλά.
Έκανε μια συγκέντρωση προέδρων Ενώσεων στη Θεσσαλονίκη όπου πήγαν 14 άτομα , αλλά ουσιαστικά οι πιστοί του είναι περίπου οι μισοί. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα ο Φωτίου είναι πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας. Τώρα όλοι περιμένουν να δούνε την δεύτερη συγκέντρωση που θα κάνει στο Νότο , αν και οι πληροφορίες λένε πως κι εκεί ελάχιστοι θα παραβρεθούν.
Με τα ισχύοντα ο Γκαγκάτσης δεν έχει καμία τύχη. Ωστόσο θα το παλέψει, είναι έξυπνος, γνωρίζει πολλά από το χώρο, αλλά δεν είναι και ο μοναδικός.
Γύρω από αυτό το πανηγύρι, μεγάλο ρόλο παίζουν οι πρόεδροι των Ενώσεων, ε γι αυτούς θα τα πούμε μια άλλη φορά αναλυτικά , όπως πολλά πρέπει να ειπωθούν και για τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ,αλλά και για το σύστημα γενικότερα.