Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Διαιτησία και εκλογές στην ΕΠΟ

Τον τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες της κόντρας δύο παρατάξεων που διεκδικούν την διοίκηση της ΕΠΟ στις εκλογές που προγραμματίστηκαν να γίνουν στις 6 Οκτωβρίου.
Από τη μια η παράταξη της οποίας ηγείται ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Γκαγκάτσης. Κι από την άλλη η παράταξη που θα ηγηθεί ο σύμβουλος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής.
Η παράταξη Γκαγκάτση μετράει τις Ενώσεις που πρόσκεινται σε αυτήν  και μάλλον βλέπει πως δεν επαρκούν για να κερδίσει τις εκλογές. Έτσι άρχισε τις γκρίνιες και τα τεχνάσματα, αλλά και τις παρασκηνιακές πιέσεις.
Όλα τα μέλη της παράταξης Γκαγκάτση σε συζητήσεις λένε " Ποιος Σαρρής....δεν έχει τα κότσια , ούτε την εμπειρία να διοικήσει την ΕΠΟ. " Παράλληλα τα επίλεκτα μέλη της παράταξης πιέζουν προέδρους Ενώσεων να συζητήσουν μαζί τους με σκοπό να τους πείσουν να αλλάξουν προτίμηση. Κι ακόμη πίεζαν μέχρι προ τινος τον Γ. Σαρρή να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΚΕΔ, γιατί έλεγαν με την παρουσία του στην επιτροπή Διαιτησίας, επηρεάζει τις Ενώσεις να τον στηρίζουν.
Γι αυτό το λόγο άλλωστε και η παράταξη Γκαγκάτση είπε πως την επόμενη ημέρα των εκλογών που θα κερδίσουν , όπως λένε, θα αλλάξουν όλους τους πίνακες διαιτητών.
Όπως γίνεται αντιληπτό οι ίδιοι οι παράγοντες καπηλεύονται την διαιτησία.  Κι είναι ένα θέμα αστείο και ανούσιο που θα εξηγήσω σε άλλο άρθρο μου.
Βλέπουμε λοιπόν πως οι παράγοντες θέλουν να έχουν τον έλεγχο της διαιτησίας και τα ερωτηματικά είναι πολλά.
Βέβαια και το γεγονός ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της άλλης παράταξης Γ. Σαρρής αναδείχθηκε και απέκτησε ισχυρά ερείσματα ως πρόεδρος της Διαιτησίας, είναι κι αυτό κάτι που λέει πολλά.
Βλέπουμε λοιπόν ποιοι δεν θέλουν να φτιάξει η διαιτησία. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους παράγοντες της. Και το πιο σημαντικό είναι πως το κουμάντο σε ότι αφορά τη διαιτησία κάνει πάντα ο πρόεδρος τος Ομοσπονδίας.
Επί της ουσίας η απαίτηση της παράταξης Γκαγκάτση να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΚΕΔ ο Γ. Σαρρής δεν ήταν ούτε λογική, ούτε προβλέπεται από κάποιο κανονισμό. Κι ο Γ. Σαρρής κακώς έκανε που παραιτήθηκε από τη θέση αυτή μόλις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον προεδρικό θώκο.
Ο Γκαγκάτσης ήταν πρόεδρος κι έκανε δύο εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς να παραιτηθεί από τη θέση του και όλοι γνωρίζουμε πως το Α και το Ω σε μια διοίκηση είναι ο πρόεδρος. Προφανώς γι αυτό και δεν το ζήτησε ο ίδιος , αλλά έβαζε το πρωτοπαλίκαρο του τον Βασίλη Χατζηαποστόλου να το απαιτήσει.

Για όλα αυτά να μη περιμένει κανείς βελτίωση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αντίθετα θα λέμε κάθε χρόνο και χειρότερα...