Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Νέα μόδα οι μπαταξήδες...

Κάθε λαός έχει την Κυβέρνηση που του αξίζει.
Άλλωστε η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ σε Κυβέρνηση.
Μια Κυβέρνηση που διδάσκει νέα ήθη και έθιμα και που έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη.
Δεν θα αναφερθώ στα ψέματα με τα οποία τροφοδότησε και ξεγέλασε τον Ελληνικό λαό πριν από τις εκλογές μέχρι σήμερα, αλλά θα σταθώ σε ένα άλλο σημαντικό τομέα. Η Κυβέρνηση λοιπόν που ζητάει
από το κόσμο να είναι συνεπής προς το κράτος και να εκπληρώνει κάθε υποχρέωση του, η ίδια δεν κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά διδάσκει τη τακτική και νοοτροπία των μπαταξήδων. Οι οφειλές του κράτους προς τους πολίτες επιχειρηματίες δεν καταβάλλονται. Κι αυτό γίνεται για να μη μεγαλώσει το χρέος....Και φυσικά μιλάμε για πολλά χρήματα , αφού δεν έχουν καταβληθεί οι εισφορές στις ΜΚΟ εταιρίες που παρήγαν έργο σύμφωνα με τις ευρωπαικές επιταγές και προγράμματα. Κι αυτές οι εταιρίες έχουν καταβάλει κάθε εισφορά στο ΙΚΑ, την Εφορία , στους υπαλλήλους και συνεργάτες με τους οποίους συνεργάστηκαν, στα προγράμματα που εκτέλεσαν.
Κι από την άλλη δεν καταβάλει χρήματα σε εργολάβους δημοσίων έργων με αποτέλεσμα να μη προχωράνε τα έργα, να έχουν απολυθεί εργάτες, συνεργάτες, μηχανικοί , υπάλληλοι και το κράτος να χάνει τις εισφορές που θα κατέβαλαν οι εταιρίες αυτές σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς. Περίπου 200 εκ. ευρώ διάβασα πως οφείλονται στην Μηχανική του Εμφιετζόγλου και περίπου 100 εκ. ευρώ στην εταιρία του Μυτιληναίου , ενώ υπάρχουν κι άλλες δεκάδες εταιρίες που περιμένουν να βάλουν στο ταμείο τους τα συμφωνημένα.
Τώρα λοιπόν που θα αναθέσουν όπως σκέπτονται σε ιδιώτες να εισπράτουν τους φόρους, ας ξεκινήσουν αυτοί την είσπραξη και των οφειλόμενων σε ιδιώτες από το κράτος.
Το προκλητικο πάντως είναι να ακούς τους κυβερνητικούς κάθε είδους να υπερασπίζονται τις καρέκλες τους , προφανώς γιατί δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμια τους, που προσωπικά πιστεύω πως θα είναι και τα τελευταία της καριέρας τους, όπως οι ίδιοι την απαξίωσαν.