Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΕΠΟ και Διαιτησία

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η διοίκηση της ΕΠΟ καθυστερεί να πάρει αποφάσεις για την διαιτησία. Η δικαιολογία πως πρέπει να περάσουν οι διοικητικές αλλαγές από την γενική συνέλευση των Ενώσεων, μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί.
Από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί να αλλάξει το στάτους στη διαιτησία, έπρεπε οι λύσεις να είναι έτοιμες και να είχε δοθεί η εντολή στα νέα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν την επιτροπή διαιτησίας να ξεκινήσουν τις σχετικές διαδικασίες που είναι πολλές.
Δεν ξέρω αν η υπάρχουσα επιτροπή έχει κρατήσει στοιχεία για όλους τους διαιτητές και να θα μπορέσει να ενημερώσει τη διάδοχη κατάσταση. Επίσης δεν γνωρίζω αν η διοίκηση της ΕΠΟ σε θέματα προσώπων υποχρεώσει τα νέα μέλη να ακολουθήσουν τη γραμμή της προηγούμενης, η θα έχουμε πάλι ένα νέο αλαλούμ αλλαγών που θα στηρίζεται μόνο στις προσωπικές εκτιμήσεις των νέων μελών και σε ρουσφέτια. Αυτά γινόντουσαν μέχρι σήμερα και γέλαγε ο κόσμος με όσα έβλεπε στους αγώνες. Καιρός λοιπόν είναι να αλλάξει κάτι.
Με την ευκαιρία ποιος θα μας πει αν ο διευθυντής ανάπτυξης , δηλαδή ο Βασάρας που έχει και την ευθύνη της εκπαίδευσης των διαιτητών είναι η δεν είναι υπέυθυνος για τα ετήσια σεμινάρια προεπιλογής; Η ακόμη αν έχει η πρέπει να έχει λόγο γι αυτά.
Η προσωπική μου άποψη είναι πως ο Βασάρας πρέπει να έχει στο εκπαιδευτικό κομάτι τον πρώτο λόγο και η ΚΕΔ βάση των αποτελεσμάτων των σεμιναρίων, να μπορεί να κάνει τις επιλογές της.
Διαβάζω λοιπόν το εξής τραγελαφικό. Πως τα μέλη της ΚΕΔ κατήρτισαν 900 - αν είναι δυνατόν - ερωτήσεις για τους διαιτητές του σεμιναρίου προεπιλογής και δεν είχε συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία ο Βασάρας. Αυτά μόνο ως καραγκιοζιλίκια μπορούν να γίνουν δεκτά. Ο Βασάρας ως διευθυντής εκπαίδευσης η ανάπτυξης όπως θέλουν να την πούνε, πρέπει να είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για θέματα κανονισμών και διαπίστωσης γνώσεων από τους διαιτητές και κανείς άλλος. Πως να πάει όμως μπροστά αυτός ο χώρος όταν ο τομέας της ανάπτυξης είναι σε κόντρα φαινομενική η υποβόσκουσα με την ΚΕΔ;
Κανείς απο την διοίκηση της ΕΠΟ δεν έχει καταλάβει τι παίζεται και κανείς δεν έχει ακούσει τους διαιτητές τι λένε στο παρασκήνιο;
Έλεος πια, όταν απλά πράγματα δεν μπορούν να λύσουν οι διοικούντες την ΕΠΟ. Εκτός αν δεν μπορούν η δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.