Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Να γίνει πράξη η μείωση αποδοχών των βουλευτών

Λέει μια παροιμία πως ο χορτάτος δεν σκέφτεται τον πεινασμένο.
Οι χορτάτοι λοιπόν εκπρόσωποι του λαού στη Βουλή, δεν μπορούν δεν είναι δυνατόν να σκεφτούν τους πεινασμένους πολίτες. Το χειρότερο όλων είναι πως με ελαφρά τη καρδία αποφασίζουν για συνεχείς αφαιμάξεις χρημάτων όλων των στρωμάτων των πολιτών, εκτός των πολύ πλουσίων και των ιδίων.
Ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης που έχασε την κατά κάποιο τρόπο πρωτοκαθεδρία, θυμήθηκε να προτείνει μείωση αποδοχών των βουλευτών αν και αναρμόδιος υπουργός. Τόσο καιρό που ήταν δίπλα στον Παπανδρέου, δεν μίλαγε. Όπως δεν μίλησε και ΚΑΝΕΙΣ  άλλος συνάδελφος του βουλευτής , περιλαμβανομένων και των αριστερών. Ωστόσο ο λαός χαροπαλεύει με τα οικονομικά του. Το περίεργο μάλιστα είναι πως όλοι αυτοί οι έξυπνοι της Βουλής, όταν άκουσαν τον μαθητευόμενο μάγο της οικονομίας , τον Γ. Παπακωνσταντίνου , να φορολογεί συνταξιούχους και μισθοσυντήρητους , δεν τόλμησαν να μιλήσουν και τον άφησαν να αδειάσει τα στομάχια των πολιτών. Τώρα πάλι ΚΑΝΕΙΣ  δεν συμπαρίσταται στον Ραγκούση, κανείς δεν μιλάει για δραστική περικοπή των βουλευτικών αποδοχών που φτάνουν με τα έξτρα τους σε 10-12.000 ευρώ το μήνα, όσα κι ένας χαμηλόμισθος αμείβεται για ένα χρόνο. Έφτασαν τα παλικάρια της Βουλής να αμείβονται και για το αυτονόητο, δηλαδή τη συμμετοχή τους σε επιτροπές της Βουλής, λες και είναι έξτρα απασχόληση κι όχι η κύρια. Με 250 ευρώ τη συνεδρίαση που λένε πως θα γίνει τώρα 150 ευρώ αμείβονται οι βουλευτές και στις επιτροπές αυτές συμμετέχουν σχεδόν ΟΛΟΙ. Φανταστείτε λοιπόν πως μόνο από τις 4ωρες αυτές καθημερινές συνεδριάσεις ένας βουλευτής μπορεί να εισπράξει το μήνα με 4 συμμετοχές την εβδομάδα  3-4000 ευρώ.....Κι εδώ να σημειώσω ότι και η φορολογία των βουλευτών είναι σαφέστατα χαμηλότεροι από κάθε άλλου πολίτη.
Οι 300 λοιπόν στα λόγια είναι πρώτοι, στη πράξη κάνουν το παγώνι, γιατί απλά δεν θέλουν να πειράξουν το δικό τους πορτοφόλι.
Εκλογές λοιπόν και όσο σύντομα γίνεται, ώστε να απαλλαγούμε από πολλούς εξ αυτών που χρόνια τώρα μας εκμεταλλεύονται και μας κοροιδεύουν.