Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Μεταγραφικές επιλογές

Η οργάνωση που επικρατεί σε πολλές ΠΑΕ της χώρας μας είναι για γέλια. Κάθε χρόνο το σόου επαναλαμβάνεται προς δόξα όσων έχουν συμφέροντα.
Διαπιστώνουμε πως τα τμήματα σκάουτινγκ πολλών ΠΑΕ εργάζονται όλο το χρόνο. Τα μέλη τους κάνουν δεκάδες ταξίδια εντός κι εκτός συνόρων για να επιλέξουν τους καλύτερους.
Στο τέλος  όμως καταλήγουν να κάνουν μεταγραφές την τελευταία ώρα και συνήθως εκτός προγράμματος. Το ερώτημα είναι αφού πάντα έτσι γίνεται προς τι να υπάρχει το τμήμα σκάουτινγκ και γιατί να ξοδεύονται τόσα χρήματα.
Αντίθετα το ιδανικό θα ήταν αν έγκαιρα γινόντουσαν μεταγραφές από τους στόχους που στη διάρκεια της σαιζόν επισημαίνονται.
Ας δούμε τον Ολυμπιακό, που έχει γεμάτο πορτοφόλι και μπορεί να κάνει μεταγραφές από το ράφι που βρίσκεται ψηλά στην αγορά. Ακόμη ταλαντεύεται μεταξύ πολλών ονομάτων για την απόκτηση δύο ακόμη ποδοσφαιριστών, ενώ η ομάδα άρχισε ήδη προετοιμασία. Τα ίδια έγιναν και πέρσι και πρόπερσι. Κάθε χρόνο σχεδόν τα ίδια γίνονται, αλλά κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα.
Επ΄΄ισης ο Ολυμπιακός λέει πως θα κάνει το ευρωπαϊκό μπαμ, με 20χρονους Σέρβους ποδοσφαιριστές. Μακάρι, αλλά τέτοιοι υπάρχουν και στα δικά μας χωράφια. Κι ακόμα είδαμε τι έγιναν όλοι οι ταλαντούχοι του Ολυμπιακού και πόσο βελτιώθηκαν από τους προπονητές της ομάδας.
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό αλλά οι μεταγραφικές επιλογές. Ισπανός ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής στον Ολυμπιακό, αλλά Σέρβος ο γενικός αρχηγός. Βλέπουμε να επικρατεί η άποψη του Σέρβου και οι δικές του επιλογές. Προς τι η πολυτέλεια του τεχνικού διευθυντή; Αντίθετα στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω πολλών οικονομικών προβλημάτων και το μπάτζετ πρέπει να ζυγιστεί. Κι από την άλλη στον Παναθηναϊκό, περιμένουν πρώτα να πουλήσουν και μετά  να αγοράσουν και μάλιστα φτηνά. Με τέτοιες κινήσεις δεν πρέπει να προσδοκάμε πολλά από τις ομάδες μας στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Κι αν γίνει κάτι καλό. μόνο από σύμπτωση θα έχει γίνει.