Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ο γκολτζής Πάντελιτς...

Αυτός ο φορ του Ολυμπιακού ο Πάντελιτς πολύ μου αρέσει. Κι αυτό συμβαίνει γιατί είμαι λάτρης του απλού και του ωραίου. Ο ποδοσφαιριστής αυτός όποτε παίζει με την ομάδα βάζει γκολ. Κυνηγός είναι γκολ ξέρει να βάζει. Βέβαια ο προπονητής του ξέρει πολύ περισσότερα από τον καθένα και γι αυτό δεν τον κρίνω. Ωστόσο όταν έχεις κοντά σου ένα τέτοιο ποδοσφαιριστή, φροντίζεις να τον φέρεις στα καλούπια σου. Αν δεν το καταφέρεις η αποτυχία μετράει για σένα κι όχι για τον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που δεν μπαίνουν σε καλούπια. Κι αυτοί είναι οι αυθεντικοί και ταλαντούχοι. Όταν πριν πολλά χρόνια έκανα ρεπορτάζ Πανιωνίου , με προπονητή τον Πάνο Μάρκοβιτς, έναν από τους σπουδαιότερους και ολοκληρωμένους προπονητές που ανέδειξε η Ελλάδα, μου είχε πει σε συζήτηση που είχαμε : " Σε κάθε ομάδα υπάρχει για τους αγώνες το πλάνο και η τακτική. Όλοι μπορούν να την ακολουθήσουν εκτός από τους πολύ μεγάλους και αυθεντικούς παίκτες. Τι μπορεί να πει ένας προπονητής στον Αναστόπουλο η τον Σαραβάκο - ήταν και οι δύο παίκτες του Πανιωνίου υπό τις οδηγίες του - πως να ντριπλάρουν τον αντίπαλο, η πως να βάλουν γκολ; Αυτοί παίζουν με ανεπτυγμένο έμφυτο και κάνουν αυτό που πρέπει, όπως οι ίδιοι το νιώθουν, όπως οι ίδιοι ξέρουν."
Ο Πάντελιτς λοιπόν δεν χωράει στην 11αδα του Ολυμπιακού; Δεν το πιστεύω. Γιατί απλά ο Ολυμπιακός δεν έχει πολλούς γκολτζήδες της δικής του αξίας στο ρόστερ του.
Η περίπτωση του Μήτρογλου είναι εντελώς διαφορετική. Γιατί αυτός έχει τη δική του φιλοσοφία και δεν μπαίνει σε κανένα καλούπι. Αυτός μυρίζεται το γκολ, αλλά παίζει μόνο για τον εαυτό του, κι αν ξέρει μπάλα όπως δείχνει, δεν κάνει καμία προσπάθεια να βελτιωθεί. Γι αυτό και θα διακινδυνέυσω να γράψω πως αν δεν αλλάξει θα μείνει στάσιμος και θα χαθεί, όπως έγινε και με ένα άλλο μεγάλο ταλέντο που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα τον Λάμπρο Χούτο.
Ο Πάντελιτς όμως είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης, που παθιάζεται στο γήπεδο και τα δίνει όλα για την ομάδα. Γι αυτό και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.