Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Επιβεβλημένη η αποκατάσταση

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τα στημένα, όπως καθιερώθηκε να λέγεται, εκτέθηκαν και τα ονόματα πέντε διαιτητών. Η αντίδραση της ΕΠΟ ήταν άμεση και επιβεβλημένη, θέτοντας στο περιθώριο τους πέντε μέχρι νεωτέρας.
Η πορεία των ανακρίσεων απέδειξε ότι μερικοί εξ αυτών δεν είχαν καμία ανάμειξη με την ιστορία αυτή. Ωστόσο παραμένουν σε κραντίνα και φυσικά με τη ρετσινιά του κομπιναδόρου επάνω τους.
Η τακτική δικαιοσύνη δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτε, αν δεν ακολουθηθεί ο νόμιμος τρόπος διεκπεραίωσης αυτής της υπόθεσης. Δηλαδή μετά την έκδοση παραπομπής, να αναλάβει ο ανακριτής να κρίνει για την εμπλοκή η όχι των κατηγορουμένων. Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και άλλοι από τους κατηγορούμενους και κανείς πιστεύω δεν γνωρίζει πως και γιατί με τόση ευκολία συμπεριελήφθησαν στη λίστα αυτοί οι άνθρωποι και μάλιστα με τόσο σοβαρές κατηγορίες.
Στην υπόθεση αυτή ευτυχώς αναμείχθηκε και η αθλητική δικαιοσύνη που ίσως τρέξει πιο γρήγορα ορισμένα θέματα.
Το θέμα είναι να επιληφθεί της υπόθεσης η ΕΠΟ και να άρει την απόφαση της περί παροπλισμού αυτών των διαιτητών προσωρινά μέχρι να λήξουν οι διαδικασίες, ώστε να μπορέσουν να πάρουν μέρος στα τεστ και στο σεμινάριο που θα γίνει. Η ΕΠΟ μπορεί ακόμη και να μη τους περιλάβει στις αρχικές λίστες μέχρι να λήξει οριστικά η υπόθεση αυτή, δηλαδή μέχρι να παύσει η υφιστάμενη δίωξη τους. Γιατί θα είναι άδικο να μη πάρουν μέρος στο σεμινάριο και τα τεστ και λίγο αργότερα να δικαιωθούν για την υπόθεση που τους κατηγορούν. Κανείς αυτή τη στιγμή δεν ισχυρίζεται πως οι πέντε αυτοί διαιτητές είναι αθώοι, αλλά και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχουν εμπλοκή σε αυτό το σαθρό σύστημα της απάτης και της βρομιές του εληνικού ποδοσφαίρου.