Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες....

Το νέο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα είναι εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα που έγιναν μέχρι σήμερα. Θα είναι σημαδεμένο από την οικονομική κρίση εντός κι εκτός.
Ήδη πολλές ομάδες έχασαν σημαντικά τους στελέχη και δεν τα αναπλήρωσαν με εξίσου ικανά.
Τα περισσότερα σωματεία, αντιμετωπίζουν οξύ οικονομικό πρόβλημα κι αδυνατούν όχι μόνο να κάνουν καλές μεταγραφές, αλλά και να ανταποκριθούν στα ανελαστικά τους έξοδα.
Η ΑΕΚ κινδυνεύει και ψάχνει εναγωνίως να βρει περίπου 2 εκ. ευρώ. Οι φίλοι της με οικονομική επιφάνεια για τους δικούς του λόγους καθένας, έχουν κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας.  Αρκετοί ποδοσφαιριστές της έφυγαν κι όσοι έμειναν δεν γνωρίζουν αν και πότε θα δούνε το χρώμα του χρήματος. Ο Θωμάς Μαύρος κάνει φιλότιμες προσπάθειες και περιμένει τη στήριξη των φιλάθλων. Αλλά η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Η συσπείρωση υπάρχει μόνο στα λόγια , αλλά η παρέα των παλιών ποδοσφαιριστών που ανέλαβαν να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση ελπίζει πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά.
Μη ξεχνάμε όμως πως η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει όλα τα πορτοφόλια και σήμερα δεν είναι τόσο εύκολο να δαπανώνται χρήματα .
Στην ίδια μοίρα και ο Παναθηναϊκός που έχει εγκαταλειφθεί από τους μεγαλοσχήμονες παράγοντες του και περιμένουν από τον Αλαφούζο να κάνει την ΠΑΕ λαϊκής βάσης. Να βάλει τα λεφτά ο κόσμος για να διοικεί ο Αλαφούζος. Κι εδώ τα νέα δεν είναι καλά καθώς δεν υπάρχει ροή εγγραφών .
Το χειρότερο για τις δύο ΠΑΕ είναι πως δηλώνουν έδρα το αχανές ΟΑΚΑ που με 5-15.000 θεατές μοιάζει απελπιστικά άδειο.
Από βαρύγδουπες μεταγραφές τίποτε. Κι αυτό αφορά όλες τις ΠΑΕ. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής είναι παντελώς άγνωστοι εκτός 2-3 περιπτώσεων.
Αν λοιπόν το πρωτάθλημα μας ήταν υποβαθμισμένο, φέτος θα είναι χειρότερα τα πράγματα.
Επειδή όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού , φέτος είναι η μεγάλη ευκαιρία για τα δικά μας ταλέντα, τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που θα τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν την αξία τους. Κι ίσως από αυτό να βγει κερδισμένη και η Εθνική μας ομάδα, η γενικά το εθνικό μας ποδόσφαιρο.