Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ποιος δίνει το παράδειγμα;

Το Κράτος, αυτός ο αδηφάγος οργανισμός, που το μόνο που ξέρει είναι να παίρνει  πολλά και να δίνει πάντα ψίχουλα. Ζητάει θυσίες , πολλές θυσίες από τους πολίτες του.
Κι εγώ θέλω να συμφωνήσω με αυτές τις θυσίες.
Πως να τις δεχτώ όμως , όταν κάθε μέρα βλέπω την εξαθλίωση του Κράτους και τα λαμόγια του που λυμαίνονται τον χώρο.
Για να θέλει το κράτος να το σεβαστείς, πρέπει να σε σέβεται πρώτα αυτό.
Εδώ το κράτος όχι μόνο δεν σέβεται τον πολίτη, αλλά τον χλευάζει, τον κοροϊδεύει κι όλας.
Σε πιο κράτος να βασιστείς. Όταν οι νόμοι αλλάζουν, όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη, όταν διαπιστώνεις πως οι κυβερνώντες είναι ανίκανοι και άσχετοι, όταν βλέπεις πως δεν έχουν ούτε ψυχή, ούτε ιδέες.
Το σημαντικό είναι πως θέλουν να κάνουν εργο, αλλά με μια αναχρονιστική άποψη και διάθεση. Για να πειστεί ο λαός για τις προθέσεις τους, πρέπει ΟΛΟΙ και οι 300 δηλαδή να ξεκινήσουν από τα δικά τους. Να συμμαζέψουν την Βουλή από πολλά περιττά έξοδα. Να μειώσουν τον αριθμό των Βουλευτών, να καταργήσουν ΟΛΑ τα προνόμια τους, ΙΧ αυτοκίνητα, δαπάνες διαμονής, ατέλειες σε εισιτήρια κάθε είδους μεταφορικού μέσου, επιδοτήσεις, ατέλειες  , να περιορίσουν στο έπακρο τους αργόσχολους τεμπέληδες που έχουν , να απαλλαγούν από την φρουρά αστυνομικών οργάνων και να αρχίσουν να κινούνται ανάμεσα μας. Να πάνε στις λαϊκές αγορές, να πάνε στα μαγαζιά κάθε συνοικίας, κάθε τόπου, να ταξιδέψουν με το μετρό, με λεοφορεία, με το τραμ , με το τρένο , για να δούνε τα προβλήματα του κόσμου.
Αν δεν κατέβουν στο λαό , αν δεν συνομιλήσουν μαζί του με ειλικρίνεια, πως θα γνωρίσουν τα προβλήματα και πως θα τα λύσουν. Πως θα πειστεί ο λαός για τις προθέσεις τους.
Αυτοί όπως κυβερνάνε, μοιάζουν με τους καπεταναίους και τους μούτσους, όπου καπετάνιοι είναι αυτοί και μούτσοι όλοι εμείς. Πως να έρθουμε κοντά, πως να βοηθήσουμε , όταν βλέπουμε πως σε αυτούς επικρατεί ο νόμος του Καραγκιόζη που λέει τα δικά μου, δικά και τα δικά σου , δικά μου....
Κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ  από τους 300 δεν δίνει το παράδειγμα, ΟΛΟΙ της μάσας, της ξάπλας και της κονόμας είναι και μας δουλεύουν κανονικά.
Που είναι αυτά τα προοδευτικά κόμματα ;;;;;
Ποιες είναι οι προοδευτικές τους ιδέες;;;;
Ποιες νομίζουν πως είναι προοδευτικές ιδέες;
Ε, λοιπόν ολοι αυτοί οι προοδευτικοί, όπως και να λέγονται , πρέπει να καταλάβουν πως " προοδευτικό" είναι ότι βοηθάει το λαό να ζήσει καλύτερα και με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια.
Φτάνει πια η γελοιότητα και ο λαός πρέπει να ξυπνήσει και να κάνει το δικό του κόμμα που να λέει " δεν τσιμπάω άλλο" .
Πως ζητάνε να είμαστε μαζί τους, όταν αυτοί είναι αλλού, όταν είναι τόσο, μα τόσο μακριά μας;
Απλά τους ακολουθούμε από αποχαύνωση, από ηλιθιότητα , από αντίδραση, από εκδίκηση σε αυτούς που πιστέψαμε και μας πρόδωσαν. Αλλά κι αυτοί της ίδιας μεταχείρισης θα είναι, ο καιρός περνάει γρήγορα και ΟΛΟΙ κρίνονται.