Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ο ηλεκτρισμός και οι συνδικαλιστές

Το ΠΑΣΟΚ εδραίωσε και οργάνωσε τον συνδικαλισμό κυρίως το 1980, για να δέσει ψηφοφόρους και να οργανώσει στρατιές οπαδών του. Κι αυτοί οι συνδικαλιστές πήραν θάρρος από την ανοχή των ανόητων και ανέβηκαν και στο ...κρεβάτι της εξουσίας.
Πολλοί συνδικαλιστές βρέθηκαν στη Βουλή, αλλά δεν βοήθησαν τις μάζες. Βοήθησαν όμως το πορτοφόλι τους και τους εαυτούς τους.
Οι διοικούντες συνδικαλιστές, δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους, αλλά πληρώνονται αδρά κι έχουν ένα σωρό προνόμια.
Βλέπουμε τώρα τον ΔΕΗάρχη Φωτόπουλο, να έχει ύφος και να μιλάει με αρχηγικό στυλ. Να απειλεί ουσιαστικά την κυβέρνηση - την κάθε κυβέρνηση - και να λέει άλλοτε πως θα κατεβάσει τους διακόπτες, κι άλλοτε πως λόγω της απεργίας θα δημιουργηθούν προβλήματα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Και ως τέτοιο δεν πρέπει κανείς να έχει δικαίωμα να το διακόπτει. Κι έπρεπε με νόμο να γίνει ποινικό αδίκημα και ιδιώνυμο για όποιον τολμήσει να κόψει καθ οιονδήποτε τρόπο το ρεύμα.
Αναρωτήθηκε κανείς πως θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις; Πόσες εργατοώρες θα χαθούν ; Πόσες παραγγελίες θα πάνε πίσω, πόσα μηχανήματα θα καταστραφούν η θα πάθουν βλάβη;
Το πιο σημαντικό όμως είναι  η υγεία, καθώς χιλιάδες συνάνθρωποι μας ζούνε με τη  βοήθεια αναπνευστικών συσκευών, άλλοι με υποστήριξη μηχανημάτων, κ.λ.π, κ.λ.π.
Ποιος είναι αυτός ο Φωτόπουλος και ο κάθε Φωτόπουλος, που με κορώνες απειλεί και απειλεί ποιους ; Την κυβέρνηση; Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου.
Ας τολμήσει λοιπόν η κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα και να βάλει στη θέση τους όλους αυτούς τους συνδικαλιστές που απειλούν και δεν σέβονται τον συνάνθρωπο τους. Ας βρούνε άλλους τρόπους να διαμαρτυρηθούν. Κι ας αφήσουν τα δήθεν δημοκρατικά περί του δικαιώματος της απεργίας. Γιατί κι ο χαμηλοσυνταξιούχος που του κόβουν από τα 500 ευρώ το μήνα τα 50 και βάλε θέλει να κάνει απεργία, αλλά τι απεργία να κάνει;
Ούτε η ΔΕΗ έχει δικαίωμα να κόβει το ρεύμα , αλλά να βρει τρόπο να παρέχει ρεύμα σε αναξιοπαθούντες , σε άνεργους, κ.λ.π με μικρότερο τιμολόγιο.
Όλοι μας θέλουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.
Μπορεί να μας πει κάποιος τι πρέπει να κάνουμε όταν δεν επαρκούν τα εισοδήματα μας ;
Να κλέψουμε, να σκοτώσουμε, να πάμε φυλακή, να αυτοκτονήσουμε ;
Τι πρέπει να κάνουμε τέλος πάντων εδώ που μας έφεραν όλοι αυτοί που καρπώθηκαν δολίως τον ιδρώτα μας; Τι;