Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τα προνόμια και η κοροϊδία !

Για να μπορέσει ο κόσμος που σήμερα δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση να πιστέψει στους πολιτικούς, οφείλουν αυτοί να δείξουν το δρόμο.
Το κοινοβουλευτικό έργο είναι συγκεκριμένο και δεν μπορεί , δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν προκλητικά προνόμια στους βουλευτές και την ίδια ώρα αυτοί οι ίδιοι να ζητάνε θυσίες από το λαό.
Σωστή ήταν η απόφαση του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμάράκη να κλείσει το γυμναστήριο. Σωστή και η απόφαση του Σαμαρά για μείωση 30 % των αποδοχών των υπουργών .
Δεν φτάνουν όμως μόνο αυτά.
Γιατί αλήθεια κάθε βουλευτής να αμείβεται με 150 ευρώ την ημέρα για τη συμμετοχή του στο θερινό τμήμα της Βουλής; Αν δεν είναι δουλειά του , να μη μετέχει. Αν είναι μέσα στις υποχρεώσεις του δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτή η αμοιβή.
Τα χρήματα που δαπανώνται είναι πολλά και η κυβέρνηση θα μπορούσε να κλείσει μια τρύπα, αν αναλογιστούμε πως για τρεις μήνες θα δαπανηθούν για το λόγο αυτό 450.000 ευρώ.
Η Κυβέρνηση πρέπει να  φέρει στη Βουλή σειρά μέτρων περιορισμού των δαπανών να δούμε ποιοι δεν θα τα ψηφίσουν.
Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως για να βγούμε από το τούνελ, οι δαπάνες πρέπει να περιοριστούν δραστικά. Κι οι βουλευτές δεν μπορεί να είναι οι προνομιούχοι και να ζούνε σε βάρος μας.
Δεν μπορεί να κάνει αιματηρές θυσίες ο λαός κι αυτοί να απολαμβάνουν προνομίων.
Έγραψα κι άλλες φορές πως δεν μπορώ να διακρίνω στα κόμματα ποια είναι τα προοδευτικά και ποια τα συντηρητικά.
Δηλαδή προοδευτικοί είναι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ , που πήραν τα δωρεάν ΙΧ από τη Βουλή;
Αλέξης Τσίπρας
Τέτοια προοδευτικότητα την έχουμε όλοι.
Ποιες είναι οι διαφορές των προοδευτικών, μήπως που κι αυτοί παίρνουν δάνεια για τα κόμματα τους κι ένας Θεός ξέρει που ξοδεύουν τα λεφτά μας;
Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός,χρωστάνε στις τράπεζες ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ,MARFIN, EFG EUROBANK , ATTICA  272.449.248 ευρώ. Μιλάμε για δάνεια που δεν πληρώνουν, όταν οι τράπεζες αυτές με κυνικό, σκληρό και αποτρόπαιο τρόπο κυνηγάνε τους οφειλέτες και τους μικρο οφειλέτες τους με χίλιους δυο τρόπους και απειλές.
Κι όλα πέρα από τις κρατικές επιχορηγήσεις.
Αυτοί λοιπόν είναι οι προοδευτικοί; Αυτοί που ακολουθούν κάθε βήμα των συντηρητικών ;
Παχιά λόγια και τίποτε άλλο, κοροϊδεύοντας τον κόσμο, που τους ακολουθεί με μεγάλη επιπολαιότητα.
Είναι καιρός ΟΛΑ αυτά να τελειώσουν, αλλιώς ο λαός να τελειώσει τα λαμόγια της πολιτικής μια για πάντα.
Φυσικά δεν αναφέρομαι και στα άλλα προνόμια, όπως αστυνομική προστασία, τηλέφωνα, αεροπορικά εισιτήρια δωρεάν, ταχυδρομικά τέλη , επιτελείο επιστημονικών συνεργατών , αργόσχολων στην ουσία καλοπερασάκηδων που τις πιο πολλές φορές είναι συγγενείς τους. Γι αυτά όμως μια άλλη φορά !