Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Νοικοκύρεμα και συμμάζεμα θέλει το Δημόσιο.


Το Δημόσιο τι είναι;
Είναι μια μεγάλη επιχείρηση, είναι ένα νοικοκυριό.
Αν σε αυτά δεν φροντίσει το αφεντικό, ο νοικοκύρης να βάλει μια τάξη, τότε τίποτε δεν πρόκειται να λειτουργήσει σωστά.
Το Δημόσιο είναι ένα απέραντο χάος.
Αν μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στη σπατάλη και στους χορούς εκατομμυρίων που τρώνε οι επιτήδειοι, το χρέος θα μειωθεί και θα ξαναβρεθούμε στα ίσα μας.
Κι όπως λέει ο λαός, για να κάνεις ομελέτα, πρέπει να σπάσεις αυγά. Δηλαδή να βαρέσει η κυβέρνηση γροθιά στο μαχαίρι κι ότι γίνει. Λίγοι είναι οι απατεώνες συγκριτικά με όλους τους άλλους. Θα φωνάξουν, θα σαμποτάρουν, στο τέλος θα καταλάβουν πως πρέπει να συμμορφωθούν.
Το ΠΑΣΟΚ για πελατειακούς λόγους καθιέρωσε τους επαγγελματίες οπλίτες. Και για να περάσει το μέτρο μείωσε την θητεία των στρατευσίμων.
Τώρα που το πρόγραμμα δεν βγαίνει θέλουν να αυξήσουν την θητεία , αλλά να διατηρήσουν και τους επαγγελματίες οπλίτες. Οι οποίοι αντί να είναι στην παραμεθόριο κατοικοεδρεύουν σε μονάδες της περιοχής τους.
Μα τι ξευτιλίκια είναι αυτά.
Τόσο στην Αθήνα, όσο και σε μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχουν εκατοντάδες άχρηστες μονάδες όλων των σωμάτων. Η κατάργηση τους θα πρόσφερε χρήμα στον κρατικό κορβανά, χρήμα που θα προερχόταν από την απαλλαγή των λειτουργικών εξόδων, την μείωση του αριθμού πλειάδας αξιωματικών και κυρίως θα απελευθέρωνε τεράστιες εκτάσεις που το κράτος θα μπορούσε να αξιοποιήσει.
Έπιασα ένα κομμάτι του κρατικού μηχανισμού, γιατί είτε κλαδικά, είτε  μεμονωμένα , θα μπορούσαμε να δούμε πολλές , μα πάρα πολλές περιπτώσεις που είναι αναγκαίο να γίνει νοικοκύρεμα.
Λίγο μυαλό και πολύ τόλμη χρειάζεται, α και σκληρή γλώσσα στους παπατζήδες της πολιτικής που για ευνόητους λόγους θα αντιταχθούν στο σχέδιο.