Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η δικαίωση των...αδικημένων !

Η ΕΠΟ αποκατάστησε την αδικία που είχε γίνει πριν περίπου ένα χρόνο με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.
Για τον Ηρακλή δεν ήταν η ίδια περίπτωση, ωστόσο δικαιώθηκε κι αυτός κι έτσι από τη  σαιζόν αυτή οι τρεις ομάδες θα αγωνίζονται στην Football League ,  δηλαδή στην Β Εθνική.
Οι δύο πρώτες ομάδες είχαν υποβιβαστεί με απόφαση της ΕΕΑ που δεν είχε το δικαίωμα να επέμβει.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πότε το κατάλαβε αυτό η ΕΠΟ;
Προφανώς από τότε μέχρι τώρα μεσολάβησαν πολλά και οι πιέσεις ήταν τέτοιες που δεν άντεξε.
Το σωστό ήταν να αντιδρούσε τότε.
Γιατί από τη στιγμή που δεν υπήρχε δόλος για στήσιμο παιγνιδιών από τις ομάδες, κακώς τιμωρήθηκαν. Άλλο πράγμα είναι η παραβατικότητα των παραγόντων τους, κι άλλο του συνόλου της ομάδας. Η ζημιά που έγινε στο ποδόσφαιρο της Καβάλας και του Βόλου είναι μεγάλο. Είναι ανεπανόρθωτο, αφού διαλύθηκαν δύο καλές ομάδες που έπαιζαν και καλό ποδόσφαιρο. Παίκτες έφυγαν, συνάνθρωποι μας έμειναν άνεργοι , ο κόσμος απογοητεύτηκε, κι όλα αυτά γιατί έπρεπε για επικοινωνιακούς λόγους η τότε κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει τον φίλαθλο κι όχι μόνο κόσμο.
Από την άλλα ο Ηρακλής υποβιβάστηκε για άλλα αδικήματα που είχαν να κάνουν με χρέη και πλαστογραφίες. Ωστόσο πάλι οι πολιτικοί πίεσαν να γίνει άλλη μία ανομία και να αποκατασταθεί ο  Ηρακλής.
Το ζητούμενο είναι τώρα ποιος θα αποζημιώσει τους ποδοσφαιριστές που έχασαν χρήματα.
Προφανώς κανείς. Ποιος νοιάζεται άλλωστε γι αυτούς. Τις ψήφους θέλουν οι πολιτικοί για πάρτη τους και οι άλλοι ας πάνε να βρούνε το δίκιο τους....
Όλα αυτά δείχνουν πως το σύστημα είναι διαβρωμένο. Κι ακόμα δείχνουν πως όπου ανακατεύεται η πολιτική , γίνονται όλα μπάχαλο.