Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Μαύρα χάλια ο Ολυμπιακός, στο κόσμο του ο Ζαρντίμ

Σημασία στο ποδόσφαιρο έχει το αποτέλεσμα.
Από τη στιγμή που μια ομάδα κερδίσει ένα παιγνίδι, τα λάθη και η εμφάνιση της περνάνε σε δεύτερη μοίρα, ενώ οι δικαιολογίες είναι πολλές.
Ζαρντίμ
Στον Ολυμπιακό ωστόσο οι απαιτήσεις του κόσμου είναι υψηλές και καθώς είναι συνηθισμένος να βλέπει ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας , αλλά κι εμφανίσεις που τον έκαναν υπερήφανο, η γκρίνια υπάρχει σχεδόν μετά από κάθε αγώνα.
Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 τον Ατρόμητο. Κι αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Η εμφάνιση όμως της ομάδας, ήταν τραγική. Κι οι ανησυχίες των φιλάθλων δικαιολογημένες καθώς την προσεχή Τετάρτη η ομάδα θα δώσει τον δεύτερο φετινό της αγώνα για το Champions League με αντίπαλο την Άρσεναλ στην έδρα της.
Φυσικά δεν θα σταθώ στις απουσίες βασικών παικτών της ομάδας, αφού στον Ολυμπιακό πρέπει όλοι να είναι και να θεωρούνται πρωτοκλασάτοι.
Ωστόσο πως μπορεί να σταθούν στην ομάδα ποδοσφαιριστές όπως ο Γκρέκο και ο Μασάντο;  Γιατί αλήθεια αποκτήθηκαν αφού σαν αυτούς η Ελλάδα έχει καμιά χιλιάδα καραβιές;
Κι ακόμα τι τραγική άμυνα;
Κοντρέρας και Μανωλάς δεν έχουν βρεθεί ακόμη , κι όσοι θυμούνται το δίδυμο Αβραάμ - Μέλμπεργκ μελαγχολούν.
Ο Μανιάτης προσπαθεί, αλλά δεν είναι ο εαυτός του, κι ο Μήτρογλου είναι σα να τιμωρείται , τόσο για τη θέση που τον βάζει ο προπονητής να παίζει, όσο και για τις μπαλιές που δεν παίρνει.
Πρόβλημα τεράστιο στη μεσαία γραμμή , κι αλαλούμ ανάπτυξη είχε ο Ολυμπιακός.
Όσο για τον προπονητή, αυτός ζει στο δικό του κόσμο. Κράτησε τον Τάττο στον πάγκο, τον παίκτη που δεν έβγαλε από κανένα ματς προετοιμασίας. Φρόντισε να κάνει την πρώτη ουσιαστικά αλλαγή του  στο 77΄κι έβαλε τον  Σιόβα , όχι σαν κεντρικό αμυντικό, αλλά σαν μέσο αμυντικό κι έβγαλε από τον αγώνα τον Μοδέστο. Και η μεγάλη κίνηση του Πορτογάλου ήταν στο 82΄που πέρασε στο ματς τον Ντιόγο , αντι του Μήτρογλου.
Εδώ να πούμε πως ο μεγάλος αδικημένος των προπονητών του Ολυμπιακού είναι ο Φουστέρ που πάλι ξελάσπωσε με δικό του γκολ την ομάδα. Παίκτης αθόρυβος, εργάτης και ουσιαστικός.
Ιμπαγάσα
Κι από την άλλη ο μαέστρος Ιμπαγάσα, που έπαιξε για όλους. Αν έλειπε κι αυτός, τότε θα διαλυόταν ο ιστός της ομάδας.
Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως σκέφτεται αυτός ο προπονητής, ούτε τι θέλει να κάνει, αλλά αυτή η ομάδα που παρουσίασε στο Περιστέρι δεν είναι ο Ολυμπιακός.
Ο Ολυμπιακός την προσεχή Τετάρτη δίνει ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς. Και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί του , με τέτοιες εμφανίσεις, φοβούνται συντριβή. Και δεν είναι δύσκολο να συμβεί, αν και τα ματς αυτά έχουν μια διαφορετικότητα κι οι ομάδες σαν τον Ολυμπιακό, μεταμορφώνονται. Όχι βέβαια ότι υπό νορμάλ συνθήκες μπορούν να κερδίσουν μέσα στο Emirates την Άρσεναλ, αλλά τουλάχιστον να φύγουν από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι.
Πιστεύω πως μετά από αυτό το παιγνίδι, θα υπάρξουν εξελίξεις.
Μήτρογλου
Με την ευκαιρία , να πούμε πως ο Μπάγιεβιτς παραμένει μεγάλη αξία στο ποδόσφαιρο μας. Μάστορας στο να φτιάχνει ομάδες και άσος στη τακτική. Ο Ατρόμητος θα δει λαμπρές μέρες με αυτόν στο τιμόνι του.
Τέλος δυο λόγια για το ματς Πανιωνίου - ΑΕΚ 1-0.
Λαμπρή δουλειά κάνει ο Ελευθερόπουλος στον Πανιώνιο. Κατάφερε να κρατήσει όρθια την ομάδα του μετά την συντριβή της στη Λιβαδειά με 4-0 την περασμένη αγωνιστική από τον Λεβαδειακό. Κι είδα μια ομάδα δεμένη, με τις γραμμές κοντά, με αλληλοκάλυψη , σωστή άμυνα και καλή ανάπτυξη.


Η ΑΕΚ όμως είναι να τη λυπάσαι. Με αυτούς τους παίκτες που έχει θα κινδυνεύσει και να παραμείνει στη κατηγορία. Οι μισοί δεν ξέρουν μπάλα και οι άλλοι μισοί είναι άπειροι. Στο γκολ που δέχθηκε , αμυντικός έδιωξε τη μπάλα με τακουνάκι στα τυφλά...Κάποιος να βρεθεί και να δώσει λύσεις και να μη ξεχνάμε πως ο Βαγγέλης Βλάχος δεν είναι μάγος. Κρίμα γιατί είναι καλός προπονητής, αλλά δεν έχει υλικό να δουλέψει.