Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Περίεργα και μυστήρια των εκλογών στην ΕΠΟ

Σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου και μέχρι τα μεσάνυχτα οι ενδιαφερόμενοι να εκτεθούν στις εκλογές της ΕΠΟ που θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου, έχουν προθεσμία να καταθέσουν την αίτηση και τα άλλα έγγραφα που απαιτούνται για την υποψηφιότητα τους.

Γ. Σαρρής
Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει η διοίκηση της ΕΠΟ για τελευταία φορά και θα ανακοινώσει επίσημα τις υποψηφιότητες. Μέχρι στιγμής υπάρχουν οι ομάδες Σαρρή και Γκαγκάτση, ενώ θα έχουμε και ανεξάρτητους υποψηφίους.

Βασ. Γκαγκάτσης
Μέχρι στιγμής , διαψεύδονται όσοι ισχυριζόντουσαν πως ο Γκαγκάτσης είχε κώλυμα λόγω τελεσίδικης καταδίκης του. Και λέω διαψεύδονται γιατί δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας δικηγόρος μπορεί να καταθέσει έγγραφα που να μη τον νομιμοποιούν ώστε να είναι υποψήφιος. Αν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη, αυτή θα φανεί στο ποινικό μητρώο του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, εκτός κι αν υπάρξει κάποιο τρικ και θα έχουμε στη συνέχεια ένα σήριαλ αμφισβήτησης αποφάσεων και προσφυγής στη δικαιοσύνη.
Ουσιαστικά όλα τα ονόματα των υποψηφίων τακτικών και αναπληρωματικών μελών για τις εκλογές θα ανακοινωθούν το μεσημέρι της προσεχούς Παρασκευής, μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ.
Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε περίπου 30 υποψηφίους των δύο ομάδων ή παρατάξεων.
Εντύπωση κάνει η μεταστροφή του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ Γιάννη Οικονομίδη που μέχρι πριν από λίγο φερόταν να στηρίζει τη προσπάθεια Γκαγκάτση και τώρα εμφανίζεται με το ψηφοδέλτιο του Σαρρή.

Άρης Σταθόπουλος
Ο Οικονομίδης, που ασχολείται με τα διοικητικά του ποδοσφαίρου από το 1979 , είτε ως στέλεχος της ΕΠΑΕ, είτε της  ΕΠΟ, πρέπει να ζύγισε ορισμένα πράγματα. Πρώτο ότι η Ένωση Δωδεκανήσου η οποία τον υποστηρίζει και τον υποδεικνύει, δεν υπήρχε περίπτωση να τον ακολουθήσει αν ο ίδιος επέλεγε Γκαγκάτση. Μπορεί μάλιστα να μη τον υποδείκνυε κι όλας. Δεύτερο μάλλον θα αντιλήφθηκε πως νικητής θα είναι ο Σαρρής και προτίμησε τη σιγουριά της καρέκλας, παρά την εξαφάνιση του από το προσκήνιο. Τρίτο ως φίλαθλος του Ολυμπιακού αντιλήφθηκε πως ο Ολυμπιακός στηρίζει τον Σαρρή και δίνει μάχη για τον καταποντισμό του Γκαγκάτση και δεν θέλησε να πάει κόντρα με την ΠΑΕ αλλά και να χαλ΄σει τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της Βαγγέλη Μαρινάκη.Στην ομάδα Σαρρή ήθελε να είναι υποψήφιος και ο Δημήτρης Κούκης πολιτευτής με τη ΝΔ και πρώην διοικητικό στέλεχος της ΕΠΟ. Οι πληροφορίες λένε πως ο Σαρρής δεν τον δέχθηκε. Άλλες πληροφορίες λένε πως θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος.
Μέχρι τη τελευταία στιγμή θα παίζεται η υποψηφιότητα για  το ΔΣ του προέδρου της ΕΠΣ Καστοριάς Κώστα Γκίτσιου και του ομολόγου του της Καβάλας Γιώργου Σουφλέρη. Κι οι δύο πάντως έχουν κινηθεί προς τις Ενώσεις να στηρίξουν την προσπάθεια τους .
Ο επί σειρά ετών ταμίας της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης , αν και δεν είναι πρόεδρος Ένωσης θα είναι και πάλι υποψήφιος και αν εκλεγεί θα διατηρήσει το πόστο του.
Τα νέα πρόσωπα που φιγουράρουν στην ομάδα των υποψηφίων του Σαρρή είναι είναι οι πρόεδροι των Ενώσεων Αθήνας Παναγιώτης Δημητρίου, Δυτικής Αττικής Μιχάλης Τζανόπουλος, Χανίων Γιώργος Βούρβαχης, Εύβοιας Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Θράκης Δαμιανός Γαβριηλίδης, Χαλκιδικής Αργύρης Βούλγαρης, κι όποιος επιλεγεί εκ των  Γκίτσιου ή  Σουφλέρη.
Βαγ. Μαζαράκης
Μια ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του προέδρου της ΕΠΣ Σερρών Χριστόφορου Χριστοφορίδη, που το 2004 είχε εκλεγεί με τον Γκαγκάτση στο ΔΣ της ΕΠΟ, αλλά διαφώνησε μαζί του και αποχώρησε. Φέτος ήταν διατεθειμένος να στηρίξει την υποψηφιότητα του Θεσσαλονικιού  Διονύση Ψωμιάδη. Ο τελευταίος όμως άλλαξε γνώμη και δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ κι έτσι ο Χριστοφορίδης, οδεύει προς την ομάδα Σαρρή, αφού με τον Γκαγκάτση τον χωρίζει η διαφορετικότητα στο τρόπο σκέψης περί την διοίκηση.
Από την απερχόμενη διοίκηση θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι πρόεδροι των Ενώσεων Κεφαλονιάς - Ιθάκης Βαγγέλης Μαζαράκης, Ημαθίας Γ. Καραμελίδης, Αρκαδίας Ν. Προύντζος, Μεσσηνίας Άρης Σταθόπουλος Βοιωτίας Βαγ. Τοπολιάτης.
Από την ομάδα Γκαγκάτση υποψήφιοι είναι οι μετέχοντες στην απερχόμενη διοίκηση πρόεδροι Ενώσεων Κιλκίς Βασ. Χατζηαποστόλου, Κοζάνης Χρ. Σάββας, Ηπείρου Βασ. Μάντζιος, που τα έσπασαν για διάφορους λόγους με τον Σαρρή.

Βαγ. Τοπολιάτης
Ο Γκαγκάτσης έβαλε στην ομάδα του ως υποψήφιους τους προέδρους Ενώσεων Μακεδονίας Βαγκ. Γραμμένο, Πέλλας Νουσηκύρου,  Βόλου Τάσο Μπατζιάκα, Λάρισας Ζήση Γρηγορίου, Αιτωλοακαρνανίας Τάκη Παπαχρίστου, Αχαΐας Γ. Σταυρόπουλο, Λακωνίας Τάκη Καρρά, Κυκλάδων Γιάννη Σιγάλα, Λασιθίου Μαν. Σταυρακάκη και την σύζυγο του προέδρου της ΕΠΣ Ηλείας κυρία Δημητρακοπούλου, που είναι και η πρώτη γυναίκα υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΠΟ. Το περίεργο των υποψηφιοτήτων αυτών είναι πως συνέπλευσε ο Βαγγέλης Γραμμένος που μέχρι σήμερα ήταν σφοδρός πολέμιος του Γκαγκάτση.
Χατζηαποστόλου - Οικονομίδης
Οι Χατζηαποστόλου, Σάββας, Μάντζιος, Καρράς είχαν διοικητικές διαφορές με την διοίκηση του Πιλάβιου στην οποία μετείχαν ως μέλη του ΔΣ και ο Καρράς ως έφορος της εθνικής ομάδας γυναικείου ποδοσφαίρου.
Ο Χατζηαποστόλου ως αντιπρόεδρος το 2008  της διοίκησης με πρόεδρο τον Γκαγκάτση, παρακάμφθηκε από αυτόν και προτάθηκε ο Πιλάβιος το 2009 ως διάδοχος του και εξελέγη πρόεδρος. Παρά την πικρία του τα ξαναβρήκε με τον Γκαγκάτση και τον στηρίζει εκ νέου.
Ο Μάντζιος επί ημερών της προεδρίας Γκαγκάτση διόρισε στην ΕΠΟ τον γιο του ως υπάλληλο και φυσικά είναι υποχρεωμένος.
Ο ΄Νουσηκύρου βουλευτής της ΝΔ και ο Γρηγορίου στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος παρέκαμψαν τα κομματικά και στηρίζουν τον Γκαγκάτση.
Ο Σιγάλας μετείχε στη διοίκηση Γκαγκάτση την περίοδο 2004-2008 , δεν επιλέχθηκε για την διοίκηση της περιόδου 2008-2012 , αλλά τα ξαναβρήκε με τον Γκαγκάτση, που τον είχε και νομικό του σύμβουλο στην Ένωση Κυκλάδων.
Μέχρι την ημέρα των εκλογών , αν και ο χρόνος είναι μικρός, η διαδρομή είναι...μεγάλη. Οι διεργασίες , οι επαφές και οι προσπάθειες  προς άγρα ψήφων θα συνεχιστούν  ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλου είδους ενέργειες προσεταιρισμού ψηφοφόρων , αλλά εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.