Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Πολιτικές εκτροπές !

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια λαίλαπα μέτρων κατά της μεσαίας και κατώτερης τάξης με στόχο την πλήρη εξαθλίωση και ισοπέδωση τους.
Ο στόχος της τρόικα με το πρόσχημα της παροχής δανείων , είναι να κατεβάσει τα όρια όσο γίνεται περισσότερο, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να επωφεληθούν οι διεθνείς κερδοσκόποι.
Την τρόικα καθόλου δεν την ενδιαφέρει η ανάπτυξη της χώρας, το αντίθετο θα έλεγα προσδοκά.
Αντώνης Σαμαράς
Το γεγονός πως τα μέτρα τους είναι πανομοιότυπα με αυτά άλλων χωρών που στο παρελθόν επισκέφθηκαν , λέει πολλά. Όπως πολλά λένε και τα αποτελέσματα που είχαν οι χώρες οι οποίες ζήτησαν την βοήθεια του ΔΝΤ.
Η κυβερνητική τρόικα τώρα σε καθημερινή βάση εκτίθεται καθώς δεν τηρεί σχεδόν καμία από τις προεκλογικές της εξαγγελίες και δεσμεύσεις.
Πολλοί ασχολούνται με το παρελθόν και τον αλήστου μνήμης ΓΑΠ, αλλά ότι και να πούμε για το παρελθόν, το παρόν δεν αλλάζει. Κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε και να βρούμε τις λύσεις των τεράστιων προβλημάτων που μας οδηγεί η Κυβέρνηση της Τρόικας του ΔΝΤ. Γιατί κακά τα ψέμματα, ο ελληνικός λαός μπορεί να ψήφισε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κ.α αλλά την χώρα κυβερνάει ο Τόμσεν με την παρέα του.
Οι δικοί μας ελπίζοντας να πάρουν χρήματα, λένε μόνο ΝΑΙ σε κάθε απαίτηση της τρόικας , αδιαφορώντας αν πονάει ο λαός , κι αν οι ίδιοι γίνονται ανακόλουθοι των δεσμεύσεων τους.
Αλέξης Τσίπρας
Στο μεταξύ τα προβλήματα αυξάνονται γιατί η πολιτική του ΔΝΤ, είναι τέτοια που σε οδηγεί στην άκρη του γκρεμού σε σημείο που βλέπεις το χάος που υπάρχει από κάτω κι έτσι δεν αντιστέκεσαι.
Τι κι αν επαναστατεί ο λαός, τι κι αν άρχισαν οι κινητοποιήσεις, το πρόγραμμα εξαθλίωσης θα συνεχιστεί και ΚΑΝΕΙΣ  δεν μιλάει.
Είδατε κάποιο κόμμα να κάνει αντιπολίτευση σοβαρή; Ακούσατε κάποιο κόμμα να ζητάει παραίτηση της Κυβέρνησης;
Κανείς δεν θέλει να βάλει τώρα τη θηλιά στο λαιμό του, γιατί ΟΛΟΙ θέλουν το δικό τους όφελος, το δικό τους κέρδος, κι αδιαφορούν για την Ελλάδα.
Το αποτέλεσμα αυτής της άθλιας και φορομπηχτικής πολιτικής φαίνεται ήδη από τις δημοσκοπήσεις, όπου ΟΛΑ τα κόμματα χάνουν από την εκλογική τους δύναμη, εκτός της Χρυσής Αυγής.
Η ΝΔ έχασε περίπου 7 μονάδες ( 22,5 - 29,7 ), ο ΣΥΡΙΖΑ περίπου 5,5 μονάδες ( 21,5 - 26,9 ) , Το ΠΑΣΟΚ από 12,3 πήγε στο 7,5 , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από το 7,5 στο 6 , η ΔΗΜΑΡ από το 6,3 στο 4 , ενώ το ΚΚΕ έμεινε σταθερό στο 4,5.
Η Χρυσή Αυγή όμως από το 6,9 , ανέβηκε στο 9,5 !
Οδηγούμεθα σε πολιτική εκτροπή γιατί κανείς δεν καταλαβαίνει τα παιγνίδια που παίζονται. Κι αυτοί που κινούνε τα νήματα, θα κάνουν πράξη τις προεκλογικές κορώνες περί Γουδίου.
Αυτοί οι περισπούδαστοι πολιτικοί όφειλαν να συζητήσουν με την τρόικα τα αποτελέσματα του πρώτου γκάλοπ γιατί αυτά που θα δούνε τον Δεκέμβριο θα είναι γι αυτούς μακάβρια.
Ο λαός δεν στέκεται πλέον σε ετικέτες , όπως δεξιός, αριστερός, σοσιαλιστής , γιατί ψάχνει τη τσέπη του κι είναι άδεια από χρήματα και το στομάχι του διαμαρτύρεται, όταν την ίδια ώρα ένα κράτος μπαταξής, που χρωστάει σε πολλούς και δεν δίνει μία, ένα κράτος ημιδιαλυμένο, κυνηγάει κυρίως τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους να πληρώσουν, αδιαφορώντας αν έχουν.
Κανείς πλέον δεν ασχολείται με τις αυτοκτονίες, γιατί έγινε καθημερινό φαινόμενο. Κι όμως είναι τόσο τραγικό να φέρνουν με την πολιτική τους τον λαό σε απόγνωση.
Κανένα κόμμα δεν προτείνει ΛΥΣΕΙΣ, όλοι τους είναι μόνο λόγια και αλληλοκατηγόριες.
Κανένα κόμμα δεν έχει ηγέτη αρχηγό που να μπορέσει να ορθώσει το ανάστημα του , να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να δώσει λύση στα προβλήματα.
Κι όσο συμβαίνουν όλα αυτά τόσο η Χρυσή Αυγή θα γιγαντώνεται και οι δήθεν προοδευτικές δυνάμεις θα την κατηγορούν....
Σήμερα πήξαμε από κότες και ξερόλες.
Οι περισσότεροι είναι δήθεν και ταμπελοφόροι όπως προοδευτικοί, συντηρητικοί, κ.λ.π
 Κι όλοι αυτοί παίζουν με το λαό, χωρίς ενδεχόμενα να γνωρίζουν πως αυτά τα παιγνίδια είναι πολύ επικίνδυνα !