Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η εγκατάλειψη του Ελληνικού και τα συμφέροντα !

Βρέθηκα πριν λίγες ημέρες στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στο γήπεδο ποδοσφαίρου που χρησιμοποιεί ο Εθνικός, χώρο που θα χρησιμοποιεί από φέτος ο ΑΟ Γλυφάδα που θα αγωνίζεται στην Γ Εθνική κατηγορία.
Διαπίστωσα με μεγάλη μου θλίψη την πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής , εκεί που στην κυριολεξία πετάχτηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή χώρων και έργων για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004.
Γήπεδα εγκαταλελειμμένα , περιβάλλον χώρος σε δραματική κατάσταση με χορταριασμένα και ξεραμένα όλα τα φυτά και τα δένδρα ή δενδρύλια που είχαν φυτευτεί για να ομορφαίνουν το περιβάλλον. Με κατεστραμμένα στέγαστρα , παγκάκια, πάρκινγκ αυτοκινήτων .
Με δυο λόγια τίποτε δεν έχει μείνει όρθιο σε αυτή την αχανή έκταση.
Από την άλλη πλευρά έχουμε τους ανόητους πολιτικούς της αντιπολίτευσης, που δεν πρέπει να έχουν πατήσει το πόδι τους στα λημέρια αυτά, αλλά έχουν άποψη και ζητάνε να μη πουληθεί η έκταση, ώστε να αναμορφωθεί και να αλλάξει εικόνα ο χώρος.
Μιλάνε για πράσινο, χωρίς να γνωρίζουν πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα απαιτούνται για νερό ώστε να γίνει πράσινη αυτή η περιοχή και ακόμη πόσα άτομα πρέπει να δουλεύουν για να τη συντηρούν.
Κάνουν κυρίως οι αριστεροί ανεξάρτητα πως λέγονται οι φορείς και τα κόμματα που εκπροσωπούν , αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και λένε τις μπούρδες τους, χωρίς να παρουσιάζουν πλάνο , πρόγραμμα, οργάνωση και κάλυψη πόρων.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι.
Διερωτώμαι αν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, αν έχουν δει θεματικά πάρκα , αν γνωρίζουν πως αναπτύσσονται και τι προσφέρουν.
Πότε θα καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι που βασανίζουν και ταλαιπορούν για ίδια οφέλη την Ελλάδα, πως χρειαζόμαστε ανάπτυξη, απαιτείται να πάμε ένα βήμα μπροστά, να δείξουμε και στην πράξη και στην ουσία πως είμαστε ένα κομμάτι του σύγχρονου ευρωπαϊκού χώρου.
Ποια είναι αλήθεια τα συμφέροντα που τους κάνουν να είναι αρνητικοί στην ανάπτυξη της Ελλάδας.
Και σε τελευταία ανάλυση ας καταθέσουν ένα δικό τους πλήρες σχέδιο ανάπτυξης , να καταλάβουμε τι θέλουν και να το υποστηρίξουμε αν αξίζει.
Νέοι άνθρωποι, νέοι πολιτικοί, αλλά δυστυχώς παλαιάς κοπής , χωρίς φαντασία, σχέδια και ιδέες πρωτοποριακές.