Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Προς νέο μοντέλο διοίκησης το ποδόσφαιρο.

Στις 6 Οκτωβρίου θα γίνουν αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου προέδρου και νέου ΔΣ στην ΕΠΟ.
Για τη θέση του προέδρου μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι είναι δύο, ο σύμβουλος της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου γιατρός Γ. Σαρρής και ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης.
Βασ. Γκαγκάτσης
Να θυμίσω πως ο Γκαγκάτσης είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΟ το 2008 , αλλά περίπου δύο μήνες από την εκλογή του παραιτήθηκε και στήριξε ως διάδοχο του τον Σοφοκλή Πιλάβιο που εξελέγη έχοντας ως αντίπαλο τον Β. Μητρόπουλο.
Ποτέ κανείς δεν έμαθε επίσημα τους λόγους της αιφνίδιας παραίτησης Γκαγκάτση.
Τώρα ο τότε για άγνωστους λόγους παραιτηθείς, επανέρχεται και διεκδικεί την προεδρία.
Οι πληροφορίες και τα στοιχεία δίνουν προβάδισμα του Σαρρή για την εκλογή.
Ο Σαρρής από την πλευρά του έχει περιλάβει στο ψηφοδέλτιο του εκπροσώπους - προέδρους των ΕΠΣ που τον στηρίζουν ,15 ως τακτικά μέλη και ισάριθμους ως αναπληρωματικά.
Με την εκλογή Σαρρή , όπως δείχνουν τα πράγματα , η διοίκηση του ποδοσφαίρου οδηγείται σε ένα νέο μοντέλο που δεν δοκιμάστηκε στο παρελθόν. Κι είναι άγνωστο αν θα επιτύχει.
Κατ αρχήν για πρώτη φορά θα αναδειχθεί στη θέση του προέδρου , πρόεδρος ποδοσφαιρικής Ένωσης και μάλιστα μικρής σε δυναμικότητα.
Επίσης για πρώτη φορά τα μέλη του ΔΣ θα είναι σχεδόν όλα πρόεδροι ποδοσφαιρικών Ενώσεων.
Οι πρόεδροι δεν είναι δυνατόν να μετακομίσουν στην Αθήνα που είναι η έδρα της ΕΠΟ για να διοικήσουν. Έτσι η διοίκηση των τμημάτων που θα αναλάβουν θα γίνεται τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικά μέσα.
Άγνωστο παραμένει και τι θα κάνει ο πρόεδρος.
Θα είναι μόνιμα στη Χίο;
Θα μοιράζει τις ημέρες της εβδομάδας μεταξύ Χίου και Αθήνας;
Ή θα μετακομίσει στη πρωτεύουσα και θα ασκήσει εδώ και το επάγγελμα του.
Η ΕΠΟ λοιπόν θα διοικηθεί κυρίως από τα στελέχη της , τα περισσότερα των οποίων είναι άρτια καταρτισμένα. Το λάθος θα είναι αν αυτά τα στελέχη κάνουν παράλληλα και τους παράγοντες...
Γ. Σαρρής
Το έργο της Ομοσπονδίας είναι τεράστιο , αν λάβουμε υπόψη μας πως είναι η ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου στη χώρα.
Πέρα από τις Εθνικές ομάδες ( 11 σε αριθμό ) , έχει την ευθύνη της διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Δ Εθνικής και του κυπέλλου. Έχει την ευθύνη της έκδοσης των δελτίων των ποδοσφαιριστών, την αδειοδότηση των διαμεσολαβητών ( μάνατζερ ) την εκπροσώπηση του ποδοσφαίρου μας  σε διεθνή φόρα, την ευθύνη της διαιτησίας, τις πειθαρχικές και δικαστικές επιτροπές κ.α
Όλα αυτά λοιπόν πρέπει να λειτουργήσουν άψογα ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Κι ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος και καθημερινός.

Θα δούμε λοιπόν τι έχουν στο μυαλό τους οι  παράγοντες του ποδοσφαίρου που θα εκλεγούν για να διοικήσουν το χώρο και κατά πόσο αυτό το πείραμα θα πετύχει.